Trabzon Artvinliler Derneği'nden KTÜ'ye Anlamlı Ziyaret Trabzon Artvinliler Derneği'nden KTÜ'ye Anlamlı Ziyaret

2018 yılında dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın destekleriyle Pazarkapı mevkiinde denize hakim bir noktada yapımına başlanan caminin kaba inşaatı ve dış cephesi tamamlanmış durumda. İç kısımlardaki çalışmalar ise titizlikle sürdürülüyor.

7.700 Kişilik İbadet Kapasitesi!

Trabzonlu hayırseverlerin destekleri ile 182 bin metrekare rekreasyon alanındaki 26 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen Trabzon Şehir Camii ve Külliyesi, tamamlandığında 7.700 kişi aynı anda ibadet edebilecek. 15 bin 442 metrekare toplam inşaat alanı ve 8 bin 831 metrekare bodrum kat alanı ile bu devasa yapı, şehre değer katacak. İçerisinde 14 derslikli eğitim merkezi, 15 atölye, bin kişilik konferans ve toplantı salonu, aşevi, bay/bayan abdesthane, gasilhane ve kapalı otopark bulunacak.

Geleneksel ve Modern Mimari Bir Arada

Toplam 6 bin 255 metrekare ibadet alanı olan camide, 2 bin 800 metrekare harim alanı, bin 140 metrekare revak alanı, bin 200 metrekare avlu alanı ve bin 115 metrekare mahfil katı yer alacak. Geleneksel Türk-İslam mimari tarzı ile günümüz çizgilerini birleştirerek tasarlanan cami ve külliye, tamamlandığında döneminin ve şehrin sembol eserlerinden biri olması hedefleniyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN