Ancak okuma aşkını hiç kaybetmeyen Yavuz, 44 yıl sonra YKS sınavına girerek Trabzon Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandı ve üniversite kaydını yaptırdı. Leyla Kalaycı Yavuz, “Bu yaşıma kadar ders kitabı açmayan biri olarak, genel kültürüme güvenip cesaretimi topladım. Trabzon Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandım” dedi.



Trabzon Valisi, Basın İlan Kurumu Müdürü Bahşişoğlu’nu Ağırladı
Metin: Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürlüğü görevine atanan Abdurrahman Bahşişoğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Yıldırım, Bahşişoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek, Trabzon’daki basın faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Bahşişoğlu, Vali Yıldırım’a teşekkür ederek, Trabzon’daki basın ve iletişim çalışmalarını daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını belirtti.



Giresun’un Gran’ı: Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal Fındık Hasadında
Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, memleketindeki fındık bahçesinde hasat yaptı. Konal, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafta, “İstanbul’da Çırağan neyse Giresun’da da gran odur. Fındıkta önlerbaşında nefeslenme hatıramız” ifadelerini kullandı. Milletvekili Konal, fındık üreticilerinin her zaman yanında olduğunu ve bu değerli ürünün Giresun için önemini vurguladı.



Kutlugün Mahallesi Muhtarı Gabazoğlu, Su Sorununu Çözdü
Metin: Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kutlugün Mahallesi muhtarı Aytaç Gabazoğlu, seçildiği günden bu yana mahalle için çalışıyor. Mahallede yaşanan su sorununu çözen Gabazoğlu, “Ferhat Şirin için dağları deldi, biz de yolları delip suyu hanelere getirdik. Söz verilen projeleri tamamlamak için gece gündüz çalışacağız” dedi. Gabazoğlu, mahalle sakinlerinin sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceklerini belirtti.


Merih Demiral’ın Bozkurt İşareti, Gümüşhane’de Ahşap Heykel Olarak Yaşatılıyor
UEFA Türkiye-Avusturya maçında gol sevincinde Bozkurt işareti yaparak dikkat çeken Milli Futbolcu Merih Demiral’ın bu anı, Gümüşhane’nin ArzularKabaköy Beldesi’nde ahşap bir heykelle ölümsüzleştirildi. MHP’li Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, “Bozkurt Türklüğün sembolüdür. ‘Türküm’ diyen herkes Bozkurt yapabilir. Merih’imizi tebrik ediyorum. Bozkurtça baktı” dedi. Heykel, beldenin en güzel yerinde sergileniyor.


Ordu’nun Muhasebecileri Ağır Yük Taşıyor
Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ender Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı “Bahçede de yükümüz ağır” paylaşımı ile meslektaşlarının meslek hayatlarındaki ağır sorumluluklara dikkat çekti. Sönmez, mesleklerinin zorluklarına rağmen, görevlerini en iyi şekilde yapmaya devam ettiklerini belirtti.

CHP'li Başkandan Ahmet Metin Genç’e Tiski Teşekkürü CHP'li Başkandan Ahmet Metin Genç’e Tiski Teşekkürü

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Yılmaz: "Sahadayız, Hizmetteyiz"
Metin: AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, ilçenin Tatlısu Mahallesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Yılmaz, “Vatandaşımız için sahada olmaya devam edeceğiz, ilk günkü aşkla hizmet veriyoruz” dedi. Çalışmaların hızla tamamlanacağını belirten Yılmaz, ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.


Yomra Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Akgül, Koray Aydın’ı Ziyaret Etti
Trabzon’un Yomra ilçesi belediyesinde İYİ Parti’den meclis üyesi seçildikten sonra istifa eden Zekeriya Akgül, başkent Ankara’da İYİ Parti’nin önceki genel başkan yardımcısı Koray Aydın’ı ziyaret etti. Akgül, “Kıymetli Bakanımız Koray Aydın'ı ziyaret ettim. Trabzon’a olan özlemini dile getirdi. Daha güzel günler için, önümüzdeki süreci ve ‘partisiz siyaset’ kavramını konuştuk” dedi.


Gümüşhane Jandarma Trafik Ekipleri Yaz Denetimlerini Artırdı
Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, yaz aylarında yaylalardaki nüfus yoğunluğu ve tarımsal hasat dönemi nedeniyle trafik denetimlerini artırdı. Otobüs ve minibüs şoförlerine gönderilen kısa mesajlarda, yolcuların güvenliğini sağlamak için emniyet kemeri takmaları, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, trafik kurallarına ve hız limitlerine uymaları yönünde uyarılar yapıldı. Jandarma ekipleri, denetimlerin süreceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ