Dün de bütün Türkiye Eren'i bir kez daha andı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal medyadan paylaştığı video ile Eren'i ve Şehit Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i andı. Genç, sadece şehadet yıl dönümünde değil her zaman Eren'i anıyor ve ailesinin yanında oluyor.

Dün paylaştığı video da herkesi ağlattı. Başkan Genç'in, paylaştığı şu dizeler yüreklerimizi dağladı: "Şehitlik kutsal makam zamanı yok, yaşı yok. Nice kahramanların mezarı yok, taşı yok. Haykırdı Eren Bülbül, dedi ki; bu vatanın, düşmana verilecek tek bir çakıl taşı yok." Biz de bu vesileyle bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Vali Zorluoğlu, Eski Danışmanı ve Akçaabat İlçe Başkanı ile Bir Araya Geldi

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Emre Akgün ile dönemin AK Parti Akçaabat ilçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Zorluoğlu’nu Diyarbakır’da ziyaret ederek, bir süre sohbet ettiler. Zorluoğlu’na, ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten Akgün ve Altıntepe, çalışmalarında başarılar dilediler.

Osman Tan İlköğretim Okulu Bahçesinin Bölünmemesi İçin Pankartlı Protesto

Vakfıkebir Osman Tan İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği başkanı Rasim Civil ve öğrenciler, okulun bahçesinin bölünmemesi için pankart açarak eylem yaptılar. Öğrenciler “internet bağımlısı olmak istemediklerini” belirttiler. Civil, “Okulumuzun bahçesini bölmek istiyorlar.

Gerekçe olarak ilkokul ve lise öğrencilerinin bir arada olmaması gerektiğini ifade ediyorlar. Teknik olarak bakıldığında doğru bir uygulama. Ama çözümün bu olmaması gerekir diye düşünüyoruz. Okulun bahçesini bölerek öğrencilerin oyun ve gezme alanı olarak çok küçük bir bölümle kısıtlanıyor. Sonuçta hem bizim hem de lisenin öğrencilerine çok dar alan kalıyor” dedi.

Organik Pazar ve Köy Kahvaltı Yeri İlgi Gördü

Ortahisar Belediyesi öncülüğünde Akoluk’ta ‘Organik Pazar ve köy kahvaltı yeri’ açıldı. Açılış yapıldıktan sonra ilk alışverişi Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk yaptı. İlk tezgaha Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ile giden Aktürk, ‘ilk alışverişi ben yapacağım’ diyerek, üreten kadından 20 tane gözleme alarak halka dağıttı. Aktürk, “Üretenleri desteklemek lazım. Ülkemizi üreterek kurtaracağız. Tüketmek sonumuz olur. Hep beraber el ele üreteceğiz ve pazarlayacağız” dedi.

Uluslararası Taşımacılık Sektöründe Faaliyet Gösteren Özer, Cezaevinden Seslendi

Trabzon’da uluslararası taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Abdullah Özer, Nisan ayından itibaren Beşikdüzü Cezaevinde. Eylül ayı içinde cezası sona erecek. Hendek terör olaylarından itibaren sürekli Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde olan ve kahramanlarımıza manevi destek veren Özer, bölgeye giderken yanında bulunan ruhsat süresi geçen silahtan dolayı 138 gün hapis cezası aldı. Özer’in dün doğum günüydü.

50 yaşını geride bıraktı ve ilk kez doğum gününde sevdiklerinden uzakta kaldı. Dün aynı zamanda kahraman şehidimiz Eren Bülbül ile Ferhat Gedik komutanımızın şehadet tarihi idi. Beşikdüzü Cezaevinden Özer telefonla aradı ve şunları söyledi: “Ülkemizin bölünmemesi için, en ön safta dosta güven düşmana korku veren kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kimsenin cesaret edemediği dönemlerde bölgeye giderken yanımızda bulunan ruhsat süresi geçen silahtan dolayı özgürlüğüm kısıtlandı. Bu günler de geçecektir inşallah” dedi.

Muhtarı Sinan Kanca’nın Annesi Ayşe Kanca Vefat Etti

Trabzon’un Sürmene İlçesi Koyuncular Mahallesi Muhtarı ve iş insanı Sinan Kanca, annesi Ayşe Kanca’yı kaybetti. 98 yaşındaki Ayşe Kanca, tedavi gördüğü Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Kanca’nın cenazesi, bugün öğle namazına müteakip Sürmene Koyuncular Mahallesi Hacı Musalı Camii'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Mahalle Sakinlerinden Market Tepkisi: Bu İddia Doğruysa Vay Halimize

Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de.. Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de..

Fotoğraf bizlere Araklı ilçesinden ulaştı. İlçedeki üç harfli marketlerden bir tanesi, satılamayan ve son tüketim tarihi geçen tavukları, Araklı-Sürmene yolu Mahura mevkiinde yakarak imha etti. Etrafa kötü koku yayıldığı için mahalle halkı durumdan şikayetçi oldu. Konuyu Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi’ye de ileten mahalle sakinleri, sorumsuzluğu yapanların cezalandırılmasını talep ettiler.

Fındık Üreticisinin İlginç Denemesi Sosyal Medyada Büyük İlgi Gördü

Ordu’da bir fındık üreticisi fındığın turşusunu kurdu. 5 kiloluk pet bidon içine çotanak halindeki yeşil fındığın turşusunu kuran üreticinin ilginç eylemi sosyal medyada büyük ilgi gördü. Sosyal medya platformlarında fotoğrafı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Muhabir: BİROL SANCAK