"Sağlık Sistemindeki Çürüme Dehşet Verici Boyutlarda"
Metin Serdar, basın açıklamasında Türkiye genelinde sağlık sektöründeki özelleştirme politikalarının, hastaneleri ticarethanelere dönüştürdüğünü belirtti. Yenidoğan Çetesi olayı gibi skandalların, sağlık sistemindeki yapısal sorunları gözler önüne serdiğini ifade eden Serdar, "Sağlığı meta yapıp sattılar. Özelleştirme politikaları sağlıkta dönüşümü hızlandırdı ve kamusal hizmet yerine ticaretin önünü açtı," dedi.

Özelleştirme Sağlık Hizmetini Zorlaştırdı
Serdar, 2002 yılında 271 olan özel hastane sayısının 572’ye çıktığını ve İstanbul’da 60 kamu hastanesine karşılık 164 özel hastane bulunduğunu vurguladı. Kamu hastanelerinde randevu almanın zorluklarının vatandaşları özel hastanelere mecbur bıraktığını belirten Serdar, "Sağlık ticaretin konusu olamaz; sağlık ücretsiz, nitelikli ve erişilebilir olmalıdır," ifadelerini kullandı.

"Özel Hastane Sahibi Sağlık Bakanı Olursa, Para İçin Her Şey Mümkün Olur"
Sağlık sisteminin piyasa koşullarına göre düzenlenmesini eleştiren Serdar, özel hastanelerin önceliğinin kâr olduğunu belirtti. "Özel hastane sahibi birinin Sağlık Bakanı olduğu bir ortamda, sağlık rantın ve talanın merkezi haline gelir. Para için çocukların bile hayatı tehlikeye atılır," diyerek sistemin çarpıklığına dikkat çekti.

"Sağlık Ticaret Değil, Vatandaşlık Hakkıdır"
Serdar, sağlık hizmetlerinin özelleştirilemeyeceğini ve kamusal bir hak olduğunu ifade ederek şu sözlerle çağrısını yineledi:
"Sağlıkta ticaret, ölüm demektir! Sosyal devlet olmanın gereği, eğitim ve sağlık gibi temel alanlarda kamucu politikalar izlenmelidir. Tüm hastaneler kamulaştırılmalı ve vatandaşlara ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti sunulmalıdır."

Liste paylaşıldı! İşte en az kanser olan kan grupları Liste paylaşıldı! İşte en az kanser olan kan grupları

"Sağlıkta Piyasacı Değil, Kamucu Politikalar İzlenmeli"
Serdar, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin kamu hizmetlerini zayıflattığını belirterek, piyasa odaklı politikalara son verilmesi gerektiğini vurguladı. "Sağlık, rantın değil halkın önceliği olmalıdır," diyen Serdar, tüm sağlık kurumlarının kamuya devredilmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA