SGK, tüm illerde dul ve yetim aylığı alanlar için 5 bin TL bayram desteği sağlayacağını duyurdu. Başvurular bankaların şubelerinden veya dijital bankacılık kanallarından yapılabilecek. 3 yıllık maaş taahhüdünü bankalara bildirenlerin hesaplarına bayram öncesinde ödemeler yapılacak. Bu destekle bayramda ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı öncesinde 81 ilde yapılacak destek ödemeleri için bir duyuru yaptı.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, ölüm aylığı alanlara SGK destekli ödeme sağlanacak.

Dul ve yetim aylığı alanlar için sağlanacak olan söz konusu bayram desteği ödemelerinde kamu bankalarına yetki verildi.

Böylelikle dul ve yetim aylığı alanlar, Kurban Bayramı’na girmeden hemen önce hem maaşlarını hem bayram ikramiyelerini hem de 5 bin TL’lik bayram desteği ödemelerini alacak.

Dul ve yetim aylığı alanlara; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından yapılacak ödemenin yanı sıra özel bankalar tarafından da fırsatlar sunuluyor.

Kamu bankaları; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank dul ve yetim aylığı ödemelerini kendisine taşıyan yurttaşlara en az 5 bin TL promosyon veriyor.

Özel bankalarda ise bu rakam 6 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

BAŞVURU YAPAN BAYRAM ÖNCESİ ALACAK

Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede! Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede!

Dul ve yetim aylığı alanların promosyon fırsatlarından faydalanmak için bayram öncesinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvurular bankaların şubelerinden ya da bu internet bankacılığı ve mobil bankacılık hizmetleri üzerinden yapılabilecek.

Dul ve yetim aylığı alıp da 3 yıllık maaş tarihini bankalara verenlerin hesaplarına Kurban Bayramı öncesinde doğrudan ödeme yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ