18 Mayıs Müzeler Günü, Akçaabat’ta Ortamahalle Müzesi’nde kutlandı 18 Mayıs Müzeler Günü, Akçaabat’ta Ortamahalle Müzesi’nde kutlandı

Kazananların ödülleri, Trabzon’daki DoubleTree by Hilton otelinde düzenlenen özel bir törenle verildi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, öğrenciler, öğretmenler ve ailelerin yanı sıra 350'den fazla katılımcı iştirak etti. Etkinlik aynı zamanda bir sergiye de ev sahipliği yaptı ve öğrencilerin eserleri sergilendi. Tüm katılımcılara, çocukların yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla, 'Oz Büyücüsü' ve 'Alice Harikalar Diyarında' kitapları hediye edildi.

Törende bir konuşma yapan Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tosun, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara ve eğitime verdiği önemi vurgulayarak, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri için desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Öğretmenlerin ve eğitimcilerin, Atatürk'ün vizyonu doğrultusunda yeni nesilleri yetiştirmelerinin önemine değindi.

Resim yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların hayal güçlerini sergilemeleri ve yaratıcılıklarını pekiştirmeleri için kıymetli bir platform oldu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak