Fener alayına Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Başkan Yardımcısı Alpaslan Özdemir, ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bando takımının marşları eşliğinde yapılan yürüyüş, Meydan Parkı Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, anıt önünde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk Kurtuluş Savaşı için bir milat olduğunu vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin tüm yurda yayıldığını ve milli mücadelenin zaferle sonuçlandığını söyledi.

Özçilingir, gençlere Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir" sözlerini hatırlatarak, milli mücadele ruhuna sahip çıkmalarını istedi. Atatürk'ün gençliğe bıraktığı kutlu mirasa sahip çıkan gençlerin, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Belediyenin Düzenlediği Etkinlikte Konuşmalar Yapıldı

Metin: Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği 19 Mayıs etkinliğinde konuşmalar yapıldı. Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, gençlere milli mücadele ruhunu hatırlattı ve Atatürk'ün büyük mirasına sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Etkinlik, Atatürk'ün izinde yürümeye devam etme kararlılığını gösteren vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Yürüyüşe katılanlar, konuşmanın ardından marşlar ve şarkılar eşliğinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak