Toplantıya Katılan Yetkililer

Toplantıda Türk heyetine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor başkanlık ederken, Gürcistan heyetinin başkanlığını Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı Kara Taşımacılığı Ajansı Direktörü Levan Gamkrelidze üstlendi. Türkiye heyetinde ayrıca TOBB, UND ve UKAT temsilcileri de yer aldı.

Alınan Kararlar

Çiftçiler acele etsin! Destek ödemesinde son 24 saat Çiftçiler acele etsin! Destek ödemesinde son 24 saat

Toplantının sonucunda Türkiye ve Gürcistan arasındaki ikili ve transit taşımaların kota kısıtlaması olmadan devam etmesi ve yolcu taşımacılığının kolaylaştırılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Türk taşımacılarının Gürcistan’da karşılaştıkları sorunlar Gürcü yetkililere aktarıldı ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi'nin Açıklamaları

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Gürcistan’ın taşımacılıkta Türkiye’nin en önemli partnerlerinden biri olduğunu belirterek, “Odamızın ev sahipliğinde iki ülke bakanlık yetkilileri ve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararların taşımacılarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Sarp Sınır Kapısında da geçişlerin hızlandırılması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

Muhabir: BİROL SANCAK