Heyete Başkanlık Etti

Ombudsman Malkoç'a, Büyükelçi Aydan Karamanoğlu ve seçim gözlemi için Karakas’ta bulunan Türk heyeti eşlik etti. Görüşmeye, Venezuela Sayıştay Başkanı da katıldı. Malkoç ve Venezuela Ombudsmanı Alfredo José Ruiz Angulo, basın açıklamasında bulundu.

Barış ve Refah Temennisi

Malkoç, basına yaptığı açıklamada, Venezuela seçimlerinin bölge halkına ve tüm insanlığa huzur, barış ve refah getirmesini temenni etti. İki ülke ilişkilerinin geldiği noktaya vurgu yaparak, "Türkiye'nin Maarif Vakfı aracılığıyla 3 okulu var. Okulların mezuniyet törenine katıldık, göğsümüz kabardı. Ayrıca Maarif Vakfının yanı sıra Yunus Emre Enstitüsünün Temsilciliği var. Türkiye'nin, Venezuela'da bu tür faaliyetlerinin artması bizleri memnun ediyor." dedi.

Yaşasın Barış

Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro arasındaki "güçlü" diyaloğu hatırlatarak, "Türkiye'ye döndüğümüzde, özellikle ticaretle uğraşan veyahut burada yatırım yapmak isteyenleri bizler, teşvik edeceğiz. Yaşasın Türkiye-Venezuela dayanışması, yaşasın adalet ve barış." ifadelerini kullandı.

Venezuela Ders Verdi

73Db9864 689A 4352 A07F 9Dfcae6A0E92

İsrail'in Gazze saldırıları karşısında Venezuela'nın duyarlılığına dikkati çeken Malkoç, "Çünkü 7 Ekim'den bu yana 40 binin üzerinde insan katledilirken, ABD ve AB'den birçok ülke, zalim ve katil İsrail’i desteklerken, Venezuela, insanlık ve hukuk adına açık ve net tavrını koymuştur." dedi.

Çalışma Ziyareti ve Katılımlar

Trabzon'un Göz Kamaştıran Yükselişi! Ömer Ayar: "Bölgenin Lokomotif Şehri Olduk" Trabzon'un Göz Kamaştıran Yükselişi! Ömer Ayar: "Bölgenin Lokomotif Şehri Olduk"

Ombudsman Malkoç, çalışma ziyareti kapsamında; Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Heyet ayrıca Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret etti. Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanının ve uluslararası seçim gözlemcilerinin yer aldığı resmi açılışa katılan Malkoç, ardından Maarif Vakfının Venezuela’daki okullarının mezuniyetinde yer aldı.

Büyükelçi ve Görüşmeler

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, seçim gözlemi için Karakas’ta bulunan Türkiye Ombudsmanı Malkoç'u ve Türk heyetini kabul etti. Görüşmede seçim süreci hakkında bilgi aktaran Bakan Gil, Türkiye’nin Venezuela halkının dostu ve dünyadaki sesi olduğunu belirterek seçim gözlemi için davetlerini kabul etmelerinden dolayı heyete teşekkür etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN