Dağcılardan kış mevsimi öncesi bağışıklık güçlendiren Şifa deposu Likarpa Dağcılardan kış mevsimi öncesi bağışıklık güçlendiren Şifa deposu Likarpa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, güney, iç ve doğu kesimler parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Adana, Hatay, Ankara, Çankırı, Ordu, Tokat, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.
Yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görülebilir.
Sıcaklık Değerleri: Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacak.
Uyarılar: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kayseri, Niğde, Rize, Sivas, Trabzon, Bayburt ve Ardahan için sağanak yağış uyarısında bulundu.
Yeni Haftada Hava Durumu: İstanbul'da rüzgar biraz serinletse de hava yine sıcak olacak ve 31 dereceye ulaşacak. Ankara'da pazar günü yağışlar ara verecek. İzmir'de poyraz eserek serinlik sağlayacak. Diğer büyük şehirlerde ise pazartesi günü daha sıcak bir hava bekleniyor.
Marmara Bölgesi'nde hava açık olacak, ancak sert esen poyraz bir miktar serinlik sağlayacak. Sıcaklıklar önümüzdeki günlerde artarak devam edecek.
İç Anadolu'da Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde gök gürültülü ve yerel şiddetli sağanak yağışlar devam edecek. Sıcaklık 27-29 derece aralığında seyredecek.
Ege Bölgesi'nde az miktarda yağışlar ara verirken, poyrazın etkisiyle serinlik yaşanacak. Ancak yeni haftada bölge aşırı sıcaklarla karşı karşıya kalacak.
Akdeniz'de sıcaklık pazar günü bir miktar azalacak olsa da, hava yine de çok sıcak olacak. Karadeniz'de Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanaklar devam edecek.
Doğu Anadolu'da Malatya, Erzurum, Kars ve Van çevrelerinde aniden gelen şiddetli yaz sağanakları bekleniyor. Güneydoğu'da ise sıcaklık biraz azalacak ancak yüksek değerlerde seyredecek.

Muhabir: BİROL SANCAK