Polisin Harekete Geçmesi

Semih Çelik’in cinayetlerinin ardından internette yayılan ve bu görüşlere sahip kişilerin yer aldığı bir mesajlaşma uygulamasındaki gruptan alındığı belirlenen "destekleyici" ve "övücü" paylaşımlar üzerine polis, yurt genelinde kapsamlı bir takip başlattı. Milliyet'ten Fatih Zengin'in haberine göre, 81 İl Emniyet Müdürlüğü’nün Siber devriye ekipleri, 7/24 usulüyle internet üzerinden "incel" akımı başta olmak üzere, cinsel, şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesapları gözlem altına almaya başladı. Emniyet, ayrıca Ağustos ayında Eskişehir’de "aşırı sağcı" semboller kullanan bir saldırganın gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıya sahip çıkan yapılar üzerinde de çalışmalar yapıyor.

Alanya’da Muhteşem Buluşma: Küresel Gazeteciler Konseyi'nden Unutulmaz Geceler Alanya’da Muhteşem Buluşma: Küresel Gazeteciler Konseyi'nden Unutulmaz Geceler

Baba A.Ç'nin Şok Edici İfadesi

Katil Semih Çelik'in babası A.Ç, verdiği ifadede, oğlunun geçmişteki davranışlarına dair detayları paylaştı. "Pandemiden önce öğretmeni, Semih'in bir arkadaşından uzak durmasını istemişti," diyen baba, Semih’in bilgisayar başında vakit geçirdiğini ve bunun kontrol edilemediğini ifade etti.

A.Ç, "1 Mart 2022 günü, Semih'in okul arkadaşı İkbal Uzuner'in annesi, 'Senin oğlun benim kızımın beynini yıkamış' dedi. O gün Semih intihara teşebbüs etti," şeklinde konuştu. Ayrıca, oğlunun uyuşturucu madde kullanımı ve psikolojik sorunları hakkında da bilgiler verdi.

Semih'in Korkutucu Çizimleri ve İletişimleri

Baba, Semih'in odasında insan psikolojisini korkutan şeytana benzer resimler gördüğünü belirtti ve "Bu resimlerin ne olduğunu sorduğumuzda, 'Anlamazsınız' diyerek başka açıklama yapmıyordu," dedi. Semih’in intihara teşebbüsünden sonra İkbal Uzuner ile ilişkisini sonlandırdığını ve Ayşenur Halil ile çıkmaya başladığını anlattı. Olay günü, Semih’in Ayşenur'un evde olduğunu belirterek babasına "Gün içinde sakın gelmeyesin" dediği aktarıldı.

Baba A.Ç, oğlunun bilgisayarında hangi sitelere girdiği ve kimlerle görüştüğü hakkında bilgisi olmadığını vurguladı. "Oğlum, 16 yaşına gelmeden önce imanlı biriydi. Ama sonrasında davranışları değişti," diye ekledi.

Semih Çelik'in işlediği cinayetler, toplumda derin bir infial yaratırken, olayın arka planında yatan sebeplerin araştırılması ve önleyici tedbirlerin alınması gerekliliği bir kez daha gündeme geldi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN