Esnaf Öfkesine Yenik Düştü: Dükkanının Önüne Park Eden Araca Bilerek Çarptı! Esnaf Öfkesine Yenik Düştü: Dükkanının Önüne Park Eden Araca Bilerek Çarptı!

Bakan Uraloğlu, projenin akıllı ulaşım sistemlerini tek bir IoT yazılım çatısı altında toplayarak AUS standardizasyonunu sağlayacağını ifade etti. Böylece, Türksat uyduları aracılığıyla desteklenen bu sistemlerin kesintisiz bir hale gelmesi amaçlanıyor.

23 Kasım 2025 tarihinde yazılım altyapısının tamamlanması ve saha kurulumunun bitirilmesi planlanan projenin, 12 aylık bakım sürecinin ardından 23 Kasım 2026'da tamamlanması hedefleniyor. Bakan, akıllı ulaşım sistemlerinin trafik güvenliğini artıracağını, yol kapasitelerini daha etkin kullanılmasını sağlayacağını ve enerji verimliliğine katkı sunarak ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu'nun belirttiği gibi, bu projelerle, Türkiye'nin karayolu altyapısı, akıllı ve otonom teknolojilerle donatılarak daha hızlı ve emniyetli hale getirilecek, böylece seyahat sürelerinde önemli azalmalar ve çevre dostu ulaşım seçenekleri sunulacak.

Muhabir: BİROL SANCAK