Trabzonspor benim gördüğüm kadar hiçbir maçta 90 dakikayı iyi futbol oynayarak tamamlayamadı. Ya birinci devre ya ikinci devre ya da bir maçta 20 dakika bir maçta 30 dakika iyi futbol oynuyor.

Peki bu takımın başındaki Abdullah Avcı ne yapıyor. Sorsanız ona cevap hemen hazır. ‘Biz iki kulvarda yarışıyoruz’ diyor. Peki bizim şampiyon olduğumuz sezon rakiplerimiz, üç kulvarda yarışıyordular onun için biz aradan sıyrılıp Konyaspor ile çekişerek şampiyon olduk. Bunu hocamıza söylediler mi hemen yan çizip bazı futbolu an bilenleri kandırıcı cevaplar veriyor, onlar da hocaya hemen inanıyorlar. Ama biz futbol adamlarını kandıramazsın. Benim şahsen sana hiç güvenim yok çünkü takımı tamamen yanlış oynatıyorsun. Trabzonspor, büyük bir camianın takımıdır. Bu camiada ki insanların da çok büyük bir bölümü futbolu bilir. Sen belki başkanı ve yönetim kurulunu elinin içerisine almış olabilirsin. Ama bizleri asla…

Bakın Trabzonspor’un kuruluşundan bu güne kadar lider takımla arasında 38 puan fark olmamıştır. Bu da sevgili Abdullah Avcı’nın sayesinde gerçekleşmiştir. Bundan da bizler utanç duyuyoruz. Bana sorarsalar sen büyük takımın küçük hocasısın. Sakın ha, kendini yükseklerde görme derim. Evet Trabzonspor’un bu haftadaki rakibi Başakşehir. Bu üçüncülük maçı her iki takım açısından da çok önemli bir maçtı. Çünkü kazanan 3’üncülüğü neredeyse garantiliyordu. Trabzonspor’un beraberlik avantajı da vardı. Bunu düşünerek maça başladık. Maçın başında Başakşehirli futbolcuların çok sert müdahalelerine şahit olduk. 10’uncu dakikada Mendy’nin top kaybını Berkay kaptı ve Uğurcan’la karşı karşıya kaldı. Vurduğu top kaleye giderken Denswil can havliyle topu önleyen kaleye girmesini engellemiş oldu. 25’inci dakikada Berat’ın hatasında Mendy sarı kart gördü ve haftaya cezalı duruma düştü. 31’inci dakikada yine gol pozisyonuna Başakşehir girdi, Davidson ıskalayınca mutlak golü de kaçırmış oldu.

İlk yarının uzatma dakikasında Meunier’in akıllı ortasına bir kule gibi yükselen golcümüz Onuachu, çok şık bir kafa vuruşuyla ilk yarıyı noktalamış oldu. İkinci yarıya Başakşehir yine pozisyonlarla başladı. Ancak Trabzonspor oyunun tam anlamıyla hakimiydi. Fakat oyun hep orta sahada geçmeye başlayınca biz pozisyon üretkenliğinden mahrum kaldık. 73’üncü ve 74’üncü dakikalarda yine net gol pozisyonlarına giren Başakşehir’di. Bizim sadece 75’inci dakikada Fountas ile bir pozisyonumuz oldu. Bu oyuncumuz topu ayağından açınca mutlak gol pozisyonun olmuş oldu. Trabzonspor açısından organize atakları olmayan gol pozisyonu olmayan bir müsabaka oldu. Muhakkak ki bizim için stresli bir maçtı fakat bizler de istiyoruz ki biraz da olsa güzel futbol ile kazanalım. Ama o güzel futbolu Trabzonspor bize unutturmuş oldu. Lig sonuna geldik, hep kötü oynayarak maçlarımızı bitirmişiz demek ki. Bu üçüncülük maçıyla en azından iyi bir teselli bulduk. Ayrıca Trabzonspor’a maddi açıdan da büyük bir kazanç sağlayacaktır diyorum.