Karşılaşma, penaltı atışlarına sahne oldu ve bu nefes kesen süreçte St. Gallen, 5-4 üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu. Trabzonspor, bu sonuçla UEFA Konferans Ligi'ne veda etti. Bu, taraftarlar ve takım için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

OLACAK ŞEY DEĞİL

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu rövanşında İsviçre ekibi St. Gallen ile karşı karşıya geldi. Papara Park’ta oynanan müsabakada taraftar desteğini de arkasına alan Fırtına, ilk maçta olduğu gibi müsabakaya baskılı başladı. İsviçre ekibi yine iyi kapanırken kaleci Ati-Zigi de kritik kurtarışlarını sürdürdü. Müsabakanın 31.dakikasında kontrada yakalanan Trabzonspor, Schmidt’in golüne engel olamayınca Papara Park’ta 1-0 geri düştü. Bordo-Mavili ekip, 35.dakikada Enis Destan ile eşitlik golüne çok yaklaştı ancak kaleci Ati-Zigi yine köşeden topu çıkararak Fırtına’ya bu fırsatı vermedi. 45+1.dakikada Orsic’in şutunda yine Ati-Zigi mutlak gole izin vermedi. Bordo-Mavili ekip soyunma odasına 1-0 geride gitti.

DUVAR BU KEZ YIKILDI

Umut Bozok'tan Samimi İtiraf! Bu Oyun Bizim İstediğimiz Trabzonspor Değil Umut Bozok'tan Samimi İtiraf! Bu Oyun Bizim İstediğimiz Trabzonspor Değil

Müsabakanın ikinci yarısına daha istekli başlayan Trabzonspor atak üstüne atak geliştirdi. 52.dakikada Cihan Çanak’ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ati Zigi yine gole izin vermedi. Pozisyonun devamında köşe atışı kazanan Trabzonspor, Enis Destan’ın kafa golü ile skoru 1-1’e getirdi. Bu gol Fırtına’yı adeta ateşledi. Üstünlük golü için St. Gallen kalesine yüklenen Trabzonspor, taraftar desteğini de arkasına aldı. 56.dakikada Malheiro’nun şutunda, 58’de Enis Destan’ın kafa vuruşunda yine kaleci Ati-Zigi gollere izin vermedi. Karşılaşmanın son bölümlerinde baskısını artıran Trabzonspor üstünlük golünü bulamadı. Karşılaşmanın 90 dakikalık bölümünde 1-1’lik eşitlik bozulmayınca karşılaşma uzatmalara gitti.

FRİKİK DİREKTE PATLADI

Müsabakanın ilk uzatma bölümünde Bordo-Mavililerin kaptanı Uğurcan Çakır kritik kurtarışlara imza attı. Henüz ilk dakika içinde gelişen St.Gallen atağında Denswil’in ters vuruşunda kaleye yönelen topu son anda Uğurcan önledi. Konuk takımda Cisse’nin üst üste iki atağında da Uğurcan iyi yer tutarken gole izin vermedi. Uzatma bölümünün ikinci yarısına Trabzonspor etkili başladı. 110.dakikada Trezeguet’nin kullandığı frikik direkte patladı. İkinci uzatma bölümünde de 1-1’lik eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarının sonunda Trabzonspor büyük bir hüsran yaşadı. Savic’in son atışı kaçırmasıyla Bordo-Mavili ekip atışlarda 5-4 geri düştü ve Konferans Ligi’ne Play-Off turunda veda etmenin hüznünü yaşadı.

STAT: Papara Park

HAKEMLER: Andris Treimanis*, Haralds Gudermanis*, Aleksejs Spasennikovs*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Ozan Tufan* (Dk.46 Malheiro**), Savic**, Denswil**, Barisic**, Mendy*, Okay Yokuşlu** (Dk.90 Lundstram**), Enis Bardhi* (Dk.46 Cihan Çanak**), Edin Visca** (Dk.91 Poyraz Efe**), Orsic** (Dk.76 Trezeguet*), Enis Destan** (Dk.76 Draguş*)

ST. GALLEN: Ati Zigi***, Schmidt** (Dk.61 Faber*), Ambrosius**, Vallci**, Okoroji** (Dk.85 Noah*), Stevanovic** (Dk.91 Diaby*), Görtler**, Toma**, Witzig* (Dk.61 Csoboth*), Akolo* (Dk.46 Milosevic*), Geubbels* (Dk.73 Cisse**)

GOLLER: Dk.31 Schmidt (St. Gallen), Dk.52 Enis Destan (Trabzonspor)

PENALTILAR: Denswil, Trezeguet, Barisic, Draguş (Trabzonspor), Milosevic, Vallci, Cisse, Toma, Ambrosius (St. Gallen)

PENALTI KAÇIRANLAR: Savic (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Görtler, Noah, Ati-Zigi, Ambrosius (St. Gallen)

Muhabir: BİROL SANCAK