Sabiha Gökçen'e Dev Pist ve Terminal Geliyor

Bakan Uraloğlu, bugün açılacak olan ikinci pistin Türkiye'nin en büyük ikinci pisti olacağını ifade ederek, "Bir pisti iniş, diğerini kalkış olarak kullanalım diye düşünüldü. Kapasite en az iki kat artmış olacak. En olumsuz hava şartlarında bile iniş kalkış yapılabilecek. Yeni uçuşlarla 36 milyon 40 milyonu geçecek. Birkaç yıl içinde oraya geleceğimizi öngörüyoruz. Burada yeni bir terminal binası da planlıyoruz. Kapasiteyi 80 milyonlara kadar çıkarmış olacağız. Önce sıkışan pistti, bunu yaptık. Birkaç yıl sonra terminal de sıkışacak, onunla ilgili planlamayı yaptık." dedi. Bakan Uraloğlu, ikinci pistin maliyetinin 1 milyar euro civarında olduğunu açıkladı.

Atatürk Havalimanı'ndaki Pist Korunacak

Atatürk Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili olarak da konuşan Bakan Uraloğlu, "Oradaki pisti tutacağız, günlük 100 civarında uçak hareketi var. Pist orada kalacak. Orayı açık tutmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İstanbul'da Köprü ve Viyadüklerde Güçlendirme Çalışmaları

İstanbul'daki köprülerde ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, "Çok uzun zamandır kritik yapılar dediğimiz tüneller, büyük köprüler, büyük viyadüklerle ilgili gerekli analizleri yaptık. İstanbul'da genelini iyileştirdik. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün de askı halatlarını değiştiriyoruz." dedi.

Alternatif Ulaşım Yolları Geliştiriliyor

İstanbul'da acil yardım ekiplerinin girişiyle ilgili senaryo üzerinde çalıştıklarını söyleyen Uraloğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu günlük 150 bin aracın geçtiği sistemden bahsediyoruz. Kriz anında geçecek araç 300 binlere çıkabilecektir. Kilyostan Sarıyer'e tünel yapıyoruz. Üçüncü köprüye hızlı ulaşım sağlanacak. Alternatif ulaşım yollarını da değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT