"HSK Kararıyla 4 Bin 340 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti" "HSK Kararıyla 4 Bin 340 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti"

Bakan Uraloğlu, “Yüzde 80’in üzerinde bir yerlilik oranı ile ülkemizin en büyük Ar-Ge projesinde son aşamaya geldik ve her şey takvime uygun olarak ilerliyor. İki hafta içerisinde uydumuzu uzaya göndereceğiz. Ülkemiz için bir dönüm noktası olacak Türksat 6A’nın başarıyla hizmete alınması sonrasında Türkiye, uzay yarışında yeni bir döneme girecek,” dedi.

Uzay Yarışında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A’nın entegrasyon ve testlerinin, 10 yıllık bir süreçte Türksat ve TUSAŞ iş birliğiyle ülkemize kazandırılan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nde gerçekleştirildiğini anımsatarak, uydunun Türksat'ın yanı sıra TÜBİTAK Uzay, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH'in katkılarıyla en yüksek yerlilik oranıyla üretildiğini vurguladı. Türksat 6A’nın fırlatma öncesi testlerinin tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye'nin uzay teknolojilerinde önemli bir adım daha atacağını belirten Uraloğlu, “Ülkemiz için bir dönüm noktası olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ