10. Yıla Özel Açılış ve Kapsamlı Etkinlikler

UTEF’in 10. yılına özel olarak düzenlenen festival, Trabzon Büyükşehir Belediyesi himayesinde ve ilçe belediyelerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Festival süresince yazar buluşmaları, şiir dinletileri, sergiler, paneller ve söyleşiler düzenlenerek edebiyat meraklılarıyla şehrin dört bir yanında kültürel etkinlikler buluşacak.

Açılışa Önemli İsimler Katıldı

Tarihi Kızlar Manastırı’nda gerçekleşen açılış törenine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, UTEF Kurucusu ve Genel Yönetmeni Esma Ala Türkmen, Festival Baş Danışmanı Ümit Yaşar Gözüm ve edebiyat dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Törende konuşan Gürkan Üçüncü, Trabzon’un kültür, sanat ve edebiyatın merkezi olduğunu vurguladı:

Whatsapp Image 2024 10 22 At 14.33.36

“Büyükşehir Belediyesi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de Trabzon’un kültür ve sanat şehri olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz.”

"Yükselen Değer Edebiyat Festivalleri" Paneli Düzenlendi

Festivalin ilk oturumu, “Yükselen Değer Edebiyat Festivalleri: Kentler, Mekanlar ve Edebi İzler” başlıklı panelle başladı. Yazarlar Ali Ayçil, Gamze Güller ve Ümit Yaşar Gözüm, edebiyat festivallerinin kültürel mirasa katkılarını ve şehirlerin edebiyatla buluştuğu mekanların önemini tartıştı.

Yaşayan Edebiyat Değerleri Madalyası Sahiplerini Buldu

Açılışta, Azerbaycanlı yazar Anar Rızayev, Kıbrıslı yazar Özden Selenge ve Trabzonlu merhum yazar Hüseyin Albayrak adına oğlu Ömer Albayrak’a “Yaşayan Edebiyat Değerleri” madalyası takdim edildi.

Atatürk Köşkü'nde Anlamlı Söyleşi

Avrasya Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Öğrencilerine Beyaz Önlük Giyme Töreni Avrasya Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Öğrencilerine Beyaz Önlük Giyme Töreni

Whatsapp Image 2024 10 22 At 14.33.30

Program, Atatürk Köşkü’nde Mustafa Kemal Atatürk’e dair düzenlenen söyleşiyle devam etti. Ayrıca, festival kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi ve kokteyl etkinliği de katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Trabzon’un 18 İlçesinde Edebiyat Rüzgarı Esecek

UTEF, Trabzon’un 18 ilçesinde gerçekleştirilecek panel, sunum, atölye çalışmaları, sergiler ve yazar imza günleriyle edebiyatseverleri bir araya getirecek. 28 Ekim’de sona erecek festival, Trabzon’da kültür ve sanatın kalbinin atacağı etkinliklerle dolu dolu geçecek.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN