Festival, seçilmiş farklı ülke edebiyatlarının önde gelen yazarları anısına düzenlenen kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri ile dolu olacak. UTEF, 18 farklı ülke edebiyatını, 18 edebiyat türü üzerinden inceleyerek, her ülkenin yaşayan edebiyat değerlerine saygı duruşunda bulunacak.

Whatsapp Image 2024 10 21 At 12.45.22 Pm

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve UTEFDER işbirliği ile gerçekleştirilen festival, kentin edebiyat başkenti olma hedefine katkı sağlıyor. Festival, üniversiteler, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor ve kentin kültürel birliğini pekiştiriyor.

Whatsapp Image 2024 10 21 At 12.45.29 Pm

17. Giresun Günleri İstanbul'da Başladı: Kültürel Zenginlikler Hasbahçe’de Buluştu 17. Giresun Günleri İstanbul'da Başladı: Kültürel Zenginlikler Hasbahçe’de Buluştu

Türkiye ve yurtdışından 50’den fazla yazar ve aydının katılacağı festivalin açılışı, tarihi Kızlar Manastırı’nda yapılacak. Açılışın ardından, bu yılın teması “İz ve Mekan” üzerine ilk oturumda Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ali Ayçil, Gamze Güller ve Ümit Yaşar Gözüm yer alacak. “Yükselen Değer Edebiyat Festivalleri: Kentler, Mekanlar ve Edebi İzler” konulu bu oturumda, edebiyat festivallerinin şehirlerdeki etkisi tartışılacak.

Whatsapp Image 2024 10 21 At 12.45.30 Pm

Festival boyunca yerel değerlerin de temsil edileceği birçok oturum, sergi, yazar imzaları ve yerel kültür etkinlikleri gerçekleştirilecek. Festivalin kapanışı ise “Edebiyatta Moda” temasıyla, festivalin açılışının yapıldığı Kızlar Manastırı’nda yapılacak.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA