Emekliler için yeni düzenleme! Faturalara indirim, ücretsiz tatil ve seyahat geliyor Emekliler için yeni düzenleme! Faturalara indirim, ücretsiz tatil ve seyahat geliyor

Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırım politikasıyla ilgili tartışmalar sürerken, ekonomistlerden dolar tahminleri de gelmeye başladı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, dolar kurunda önemli bir düşüş öngörüsünde bulunarak, elinde dolar bulunanları uyardı.

Eğilmez, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, faiz artışlarının dolar kurunu aşağı çekme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. TCMB'nin son faiz artırım kararının ardından dolar kurunda yaşanan hafif düşüşe işaret eden Eğilmez, bu trendin faiz artırımlarının devam etmesiyle daha da belirginleşebileceğini ifade etti.

Önümüzdeki dönemde faiz oranlarının %80'e kadar yükselmesini beklediğini dile getiren Eğilmez, bu durumda dolar kurunun 25 TL seviyesine kadar gerileyebileceğini öne sürdü. Ancak bu tahminin yatırım tavsiyesi olmadığını da vurguladı.

Eğilmez'in bu değerlendirmesine diğer ekonomistlerden de çeşitli yorumlar geldi. Bazı ekonomistler, Eğilmez'in görüşüne katılırken, bazıları ise TCMB'nin faiz artırımlarıyla ve diğer para politikası araçlarıyla dolar kurunu kontrol altında tutabileceğini düşünüyor.

Doların geleceği hakkında yapılan bu tahminler, ekonomik aktörler ve döviz yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Elinde dolar bulunanların, piyasadaki bu değişimlere karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ