Medya ve İnternetin Olumsuz Etkilerine Karşı Sosyal Empati Önerisi Medya ve İnternetin Olumsuz Etkilerine Karşı Sosyal Empati Önerisi

Börekci, denetimsiz internet kullanımının çocukları beklenmedik tehlikelere maruz bıraktığını vurgulayarak, “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimi maalesef internet ortamında şekilleniyor. Özellikle sosyal medya, bireylerin sosyal bağlantı kurma, bir topluluğa ait olma, anlaşıldıklarını hissetme ve değer görme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bu durum, çocukların önemli bir zaman dilimini alıyor ve onları yakın çevrelerinden uzaklaştırarak tanımadıkları kişilerle 'yakın' hissetmelerine yol açıyor,” dedi.

Dijital ortamlarda kurulan bu etkileşimlerin, çocukların gelişimleri için gerekli olan ebeveyn ve akran ilişkilerinden uzaklaşmalarına neden olduğunu ifade eden Börekci, ergenlik dönemindeki kimlik arayışı ve kabul görme ihtiyacının, tehlikeli görüş ve grupların çocuklara ulaşımını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, internet kullanımının dikkatli bir şekilde denetlenmesi gerektiğini savunuyor.

Kaynak: İHA