Depremin Önemi

Görür, "Bize, 'Bu depremler ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz. Deprem, dünyanın nabzıdır, kalp atışıdır," ifadelerini kullandı. Depremin dünyanın doğal bir parçası olduğunu ve yaşamın devamı için gerekli olduğunu belirten Görür, bu doğal sürecin sona ermesinin gezegenin ölmesine neden olabileceğini ifade etti.

Yapıların Güvenliği

Görür, depreme karşı alınması gereken en önemli önlemin dirençli binaların inşa edilmesi olduğunu belirtti. "Bu ülkede çakılan her çivinin gözetim ve denetimi sizin boynunuzun borcudur," diyerek yetkililere ve mühendislere büyük sorumluluk düştüğünü hatırlattı. Deprem riski yüksek olan bölgelerde yapı denetiminin ve güvenliğin en üst düzeyde tutulması gerektiğini vurguladı.

Toplumsal Bilinç ve Eğitim

Benzin ve Motorinde Güncel Fiyatlar: 7 Eylül 2024 Akaryakıt Fiyatları Benzin ve Motorinde Güncel Fiyatlar: 7 Eylül 2024 Akaryakıt Fiyatları

Panelde ayrıca toplumsal bilincin artırılması ve eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiği de belirtildi. Depremlerle mücadelede yalnızca mühendislerin ve bilim insanlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin bilinçli olması gerektiği ifade edildi. Afet bilincinin yaygınlaştırılması ve olası depremlere karşı hazırlıklı olunmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ