Okullar Açıldı! Öğrenciler Nasıl Sağlıklı Beslenmeli? İşte Diyetisyen Önerileri Okullar Açıldı! Öğrenciler Nasıl Sağlıklı Beslenmeli? İşte Diyetisyen Önerileri

Üzüm, kanserin önlenmesi ve tedavi sürecinde büyük bir potansiyele sahip. Kimyager Aslı Aktaş, üzüm çekirdeğinin içeriğindeki proantosiyanidinler sayesinde güçlü antioksidan özellikler sergilediğini ve hücre hasarını azalttığını belirtti. Aktaş, "Üzüm çekirdeği tüketimi, kalp ve cilt sağlığını desteklerken bağışıklık sistemini de güçlendirir," dedi.


Kanser Hücreleri Üzerinde Umut Vaadeden Etkiler

Üzümde bol miktarda bulunan resveratrol, kanser karşıtı özellikleriyle dikkat çekiyor. Aslı Aktaş, araştırmaların üzüm çekirdeğinin meme, prostat, kolon ve cilt kanserleri gibi çeşitli kanser türlerinde hücre çoğalmasını engelleyici ve tümör büyümesini durdurucu etkiler gösterdiğini vurguladı. "Üzüm çekirdeği ekstraktı (GSE), sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanser hücrelerini yok edebilme potansiyeline sahip" diye ekledi.


Çekirdekli Üzüm, Sağlığınızı Koruyun

Uzmanlar, üzümün çekirdeği ile birlikte tüketilmesinin antioksidan, anti-enflamatuar ve kanser önleyici özellikler sunduğunu belirterek, bu doğal kaynağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekiyorlar. Üzümün çekirdeğinde bulunan bileşenler, hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunurken, kansere karşı koruyucu etki sağlıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK