SAĞLIKSIZ BESLENME DİŞ SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların beslenme düzeni de değişiklik gösterdi. Diş hekimi Tunahan Ulaş, düzensiz ve sağlıksız beslenmenin çocuklarda diş çürümelerini artırdığını söyledi. Ulaş, "Kantinlerde satılan abur cubur, çikolata ve meyve suları gibi gıdalar, dişlerde çürük oluşumuna yol açıyor. Bunun yerine çocukları meyve, sandviç gibi sağlıklı besinlere yönlendirmek önemli" dedi.

DÜZENLİ DİŞ FIRÇALAMANIN ÖNEMİ

Dişlerin düzenli fırçalanmasının diş çürüklerini önlemede en önemli faktör olduğunu vurgulayan Ulaş, "Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, onların sağlıklı dişlere sahip olmasını sağlar. Sabah kahvaltıdan sonra ve özellikle yatmadan önce dişlerin fırçalanması çürük riskini ciddi oranda azaltır" diye konuştu. Ulaş ayrıca, elma gibi lifli besinlerin dişlerin doğal olarak temizlenmesine yardımcı olduğunu ekledi.

Temizlikte bu malzemeleri sakın kullanmayın! Canan Karatay uyardı Temizlikte bu malzemeleri sakın kullanmayın! Canan Karatay uyardı

AĞIZ BAKIMINA DOĞUMDAN İTİBAREN DİKKAT

Diş fırçalamanın belli bir yaşla sınırlı olmadığını, doğumdan itibaren ağız bakımına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Ulaş, "Bebekler için özel diş fırçaları kullanarak ya da tülbent yardımıyla diş temizliği yapılabilir. Ebeveynler diş fırçalama alışkanlığını erken yaşlarda çocuklarına kazandırmalı" dedi. Ayrıca süt dişlerindeki çürüklerin kalıcı dişleri de etkileyebileceğini belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN