Şehrin mülki idare amiri olarak çalışmaları sahada an be an takip eden Vali Yıldırım, kriz merkezlerinde de toplantılar yaparak ekiple koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Vali Yıldırım, “Devlet, millet el ele yaraları saracağız” dedi.

GÜNNAR EKİBİYLE

AK Parti MKYK üyesi, Trabzon önceki dönem milletvekili Dr. Adnan Günnar, Pazarkapı’da ekibiyle bir araya geldi. AK Parti Trabzon il başkanlığı görevini sürdürdüğü 2010-2014 yılları arası yönetiminde birlikte görev aldığı mimar Köksal Boz ile ortağı inşaat mühendisi Muzaffer Aydın’ı ofisinde ziyaret ederek, geçmiş anıları yad ettiler.

ERKAN SAHAYA ÇIKTI

Gaziye Ziyaret Gaziye Ziyaret

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Erkan, sonunda sahaya çıkabildi. Uzun zamandır sahalarda göremediğimiz Erkan, Trabzon’u Cuma gün etkileyen, Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde büyük hasara neden olan sel felaketinin ardından geç de olsa alanda oldu. Sel felaketinin yaşandığı ilk 3 gün sesi çıkmayan Erkan, dördüncü gün basın danışmanı aracılığı ile kendi oluşturdukları whatsapp grubuna haber geçti. Erkan, sahada canla başla mücadele eden il valisi Aziz Yıldırım başta olmak üzere yetkililerin açıklamalarını da yeterli bulmamış.

KZIILAY’IN ŞEFKAT ELİ

Türk Kızılay nerede bir afet varsa alanda anında olur. Kızılay gönüllüleri 3 gündür Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra’daki çalışmalarda alanda oluyor. Çalışma yapan ekibe ve vatandaşa destek sağlıyor. Kızılay’dan yapılan açıklamada, “Trabzon’da meydana gelen sel ve su baskınlarının ardından vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz, bölgede konuşlanan ikram araçlarımızdan vatandaşlarımıza içecek ve beslenme desteği sağlamayı sürdürüyor” dedi.

BAŞKAN ÇEBİ SÖZÜNÜ VERDİ!

21 Eylül Cumartesi günü Trabzon’un Araklı ilçesinde, çöp döküm sahasına giden Ortahisar Belediyesi’ne ait çöp araçlarının önünü kesen bölge sakinleri gece saatlerine kadar araçların geçişine izin vermedi. Olayın üzerine bölgeye Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi intikal ederek vatandaşlara söz verdi. Trabzon Anlık İhbar hattına gelen bilgilere göre, olay, Araklı Taşönü Mahallesi sakinleri, Çöp döküm sahasının kötü koku yayılmasına neden olduğu gerekçesiyle çöp döküm sahasına giden araçların geçişini durdurmasıyla başladı. Vatandaşların prestosu gece saatlerine kadar devam etmesi üzerine Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi bölgeye gelerek 1 Kasım sabahına kadar müsaade istedi. Ayrıca Başkan Çebi, 1 Kasım’a kadar çözülmezse Cumhurbaşkanı’nı devreye sokacağım diye söz verdi.

TRABZON’DA SUÇA GEÇİT YOK

Trabzon Valiliğine bağlı güvenlik birimlerince 09.09.2024 ile 23.09.2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda bir çok suç aydınlatıldı. Trabzon valiliğinden yapılan açıklamada Narkotik, ruhsatsız  silah, göçmen kaçaklığı, fuhuş ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet suçuna muhalefetten çok sayıda kişi yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada; Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda; “1 kilo 135 gr Sentetik Kannabinoid (Banzai), 1 kilo 200 gram kurutulmuş kenevir bitkisi, 7 kilo 600 gram kubar esrar, bir miktar metafetamin, afyon sakızı, 1053 adet sentetik ecza, 115 kök Hint keneviri, 4 adet Ecstasy hap, 3 adet aseton, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 4 adet hassas terazi ele geçirilmiş olup konu ile ilgili 48 şahıs hakkında adli tahkikat başlanılmıştır.”

HASTANEDE YOĞUN MESAİ

Trabzon’un Araklı ilçesindeki Bayram Halil Devlet Hastanesi Cuma gün etkili olan selden aşırı derecede etkilendi. Hastanedeki hastalar çevre hastanelere tahliye edildi. Hastanede temizlik çalışmaları sürüyor. Hastanenin 15 gün süre ile kapalı kalacağı öğrenilirken, yeniden hasta kabulüne ise 20 gün içinde başlayabileceği öğrenildi. Gönüllü ekip hastanenin biran önce açılması için canla başla mücadele veriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ