BORÇLARDAKİ ARTIŞ DURDURULAMIYOR

Yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklar, vatandaşları kredi kartı borcuna itiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bireysel kredi kartı borçları 1.6 trilyon TL’yi aştı. Özellikle taksitsiz borçlar büyük bir artış gösterdi ve batık alacaklar geçen yıla göre üç katına çıkarak 42.6 milyar TL oldu.

BORÇLARIN DAĞILIMI VE YILLIK ARTIŞLAR

Bireysel kredi kartı borçlarının 550.6 milyar TL’si taksitli, 1.36 trilyon TL’si taksitsiz borçlardan oluşuyor. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları haftalık yüzde 0.1 artışla 1.58 trilyon TL’ye yükseldi. Takipteki alacakların 42.6 milyar TL’si bireysel kredi kartlarından kaynaklanıyor ve batık kredi kartları geçen yılın aynı döneminde 11.6 milyar TL seviyesindeydi.

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

HARCAMA ALIŞKANLIKLARINDA DEĞİŞİM

Son haftalarda kartlı harcamalarda rekor seviyeler gözlemlenirken, özellikle eğitim, kırtasiye, hizmet sektörleri ve yapı malzemeleri harcamalarında belirgin artış görüldü. Elektronik ve akaryakıt harcamaları ise azalan gruplar arasında yer aldı.

BORÇLAR KATLANARAK ARTIYOR

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, banka kartı ve kredi kartı harcamaları geçen hafta yüzde 0.6 artışla 324.4 milyar TL’ye ulaştı. 2 Ağustos’ta 335.8 milyar TL ile kartlı harcamalarda rekor kırılırken, bu tutarın büyük bölümü market, alışveriş merkezi ve gıda harcamalarına gitti.

Muhabir: AYŞE SANCAK