Ayşe Sancak / TAKA Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Ganita Sahili’nde bir basın toplatışı gerçekleştirdi. Toplantıya; 28. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ve Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, 25 ve 26. Dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Milletvekili adayları Meryem Sürmen, Zafer Ofluoğlu, Cumhur ittifakının il başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, toplantıda açıklamalarda bulundu. Mumcu, “Trabzon’umuz büyükşehirler içerisinde Cumhurbaşkanımıza en çok oyu veren 5. İl konumundayız. Bizler şampiyon şehiriz. Şampiyon şehre, şampiyonluk yakışır. Var mısınız, tüm büyükşehirler içinde sayın Cumhurbaşkanımıza destek veren 1. il olmaya. Bizler bu yolda çalışıyoruz. İnşallah bu 10 günlük süre içinde, tekrar kapı kapı gezip, davamızı tüm seçmenlerimizle paylaşıp, Cumhurbaşkanımızı Trabzon’dan en yüksek oranda oyla inşallah tekrar seçeceğiz. Bizler 28 Mayısa kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

NEZAKET SİYASETİN ÜSTÜNDEDİR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasından ötürü Rabbime hamt ediyorum, bu çok büyük bir başarıdır. Milletimize, oy kullanma işlemine yüzde 90’lık bir oranla katılım gösterdiği için teşekkür ediyorum. Bizi evladı olarak görüp bağrına basan Trabzon’umuza, bizden önce bu bayrağı taşımış olan milletvekillerimize, bu yarışta ben de varım diyen aday adaylarımıza, teşkilat mensuplarımıza, dava arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu teşekkürü Cumhurbaşkanımızın bir takdiri ve teşekkürü olarak kabul buyurmalarını rica ediyorum. Bu şehirde bizimle beraber sahada bulunan diğer siyasi partilerin adaylarına da teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da centilmence bir yarış geçirdik. Bu centilmenliğin devam etmesini diliyorum. Çünkü nezaket siyasetin üstündedir. İnsanlık her şeyin üstündedir ve bizler insanlık özelliklerimizi asla kaybetmemeliyiz. Bu doğrultuda hepinize tekrar teşekkür ediyorum ve 2. turda da hepinizin oylarını cumhurbaşkanımıza bekliyorum.”

“SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, açıklamasına ilçelere teşekkür ederek başladı. Karaismailoğlu, “Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Hayrat, Ortahisar, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra’ya sevgi ve saygılarımı yolluyorum. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim sonuçlarının başta Trabzon’umuz olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

4358567d-7054-4323-8dd7-a5d36ff12ef5

 “TRABZON YENİDEN ERDOĞAN DEDİ”

Bakan Karaismailoğlu, Trabzon’un istikrar ve kalkınmayı seçtiğini ifade ederek “Gururla ve sevinçle belirtmek istiyorum ki, Trabzon yeniden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dedi, Ak Parti’yi seçti. Mukaddes emaneti yeniden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ak Parti’ye verme iradesini gösterdi.  Durmak yok;  istikrara, gelişmeye, kalkınmaya devam dedi. Bu büyük destek için siz değerli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalmış olsa da açık ara farkla, Cumhurbaşkanımızın yanında olan Trabzonlular, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize ve ittifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etti. Trabzonlu, vatanseverdir.  Trabzonlu, her zaman sandığa, oylarına, ülkesine, milletine sahip çıkar. Trabzonlu,  14 Mayıs’ta da yine vatandaşlık bilinciyle hareket etti.  Ciddi bir katılımla sandığa gitti. Ve vatanseverlik nedir gösterdi. Millet sevgisi nedir gösterdi.” şeklinde konuştu.

0cc2fb5a-84b7-4301-b172-27ca624156ec

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA DURACAĞIZ”

Konuşmasında “Halkımızın teveccühü ile Ak Partimiz 4 vekille Gazi mecliste Trabzon’u temsil edecek ve Karadeniz’in lokomotif şehri Trabzon’u Karadeniz’in parlayan yıldızı yapacağız.  Her şartta ülkesine sahip çıkan tüm Trabzonlulara yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.  Bundan sonra Trabzon ve tüm Türkiye için yeniden güzel bir dönem başlayacak.”  Cümlelerine yer veren Karaismailoğlu, şu şekilde devam etti: “Mademki 14 Mayıs’ta “durmak yok” dedik. 28 Mayıs’ta da Cumhurbaşkanımızın yanında duracağız.  Trabzon’dan Cumhurbaşkanımıza rekor destek vereceğiz!

Dosta, düşmana Türkiye emin ellerde diyeceğiz. Terör örgütleriyle kol kola girenlere, depremzede kardeşlerimize hakaretler yağdıranlara en büyük dersi vereceğiz. Bizim millet sevdasından, Türkiye sevdasından başka sevdamız yok.  Biz milletimizle 21 yıldır tek yüreğiz. Milletimizin de her zaman bunu gördüğünü bir kez daha sağır Sultan’a bile duyurmanın zamanıdır. Milletin acısı acımızdır, sevinci sevincimizdir. Çünkü bizim için Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Muhalefet bunun ne demek olduğunu bile bilmez. Umursamaz. İşte seçimden sonra depremzedeler için söylediklerini gördük.

Onların milletle bir olması mümkün değil. Milletin Derdine derman olması mümkün değil. Onlar bir koltuk sevdasına tutulmuş. Milletten bir kalemde vazgeçiyor. Ülkemizi Batı’nın oyuncağı yapmaktan çekinmiyor.  Halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor, iki zihniyet arasındaki farkı da çok iyi görüyor. Çok şükür bizleri yeniden görevlendiren Trabzonlular sayesinde,  Türkiye sayesinde hem deprem bölgesinde hem tüm Türkiye’deki çalışmalarımızı tamamlayacağız.  Eserlerimizi, hizmetlerimizi bir bir milletimize sunacağız.”

“DURMAYACAĞIZ”

Karaismailoğlu, projeler ile ilgili bilgi vererek “Hem Trabzon’umuz, hem de ülkemiz için çok büyük planlamalarımız var: Yıllar içerisinde durmadan çalıştık, proje ürettik ve bu projeleri hayata geçirdik. Ülkemizin dört bir yanında hizmet fırtınası estirdik. Hem Trabzon’da hem de yurdumuzun dört bir yanında hizmet ve projelerle dolu yoğun bir mesai harcıyoruz. Yeni İpek Yolu olacak Kalkınma Yolu için de çalışmalara başladık.  Habur ile Basra körfezi arası 1.200 kilometrelik demiryolunu ve otoyolu kapsayan Kalkınma Yolu Projesi,  Türkiye’yi Trabzon’dan Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacak.  Hint Okyanusu Basra Körfezi’nden Habur’a ulaşan Kalkınma Yolu sayesinde; Türkiye üzerinden Akdeniz’e, Karadeniz’e, Avrupa’ya ve Kafkaslara bağlantı kuruyoruz Orta Koridoru da buna entegre ediyoruz.  Bu heyecanla Trabzon hafif raylı sistem hattına başlayacağız. Yılda 15 milyon yolcuya hizmet verecek, 70 bin metrekarelik terminali 3200 m uzunluğunda pisti ile yeni Trabzon Havalimanı’na başlayacağız. Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren projemizi de hayata geçireceğiz. Bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak.  Hizmet ve eser siyaseti anlayışımızla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. 14 Mayıs’ta milletimiz biz kez daha:  dualarımız, rüyalarımız, umutlarımız Recep Tayyip Erdoğan’la dedi. İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da çok artacak.  Selahattin Demirtaş a özgürlük isteyenler bakalım daha ne maskeler takıp, milletin karşısına çıkmaya kalkacaklar.  Milletimizin feraseti 14 mayıs’ta bunların maskesini indirdi. 28 Mayıs’ta bir daha gereğini yapacaktır.  Ancak unutmuyoruz ki; bu maçın hakemi millettir.  O nedenle daha çok ter dökeceğiz, daha fazla mücadele edeceğiz, daha fazla gönüle dokunacağız, daha fazla sayıda insanı ikna edeceğiz.  Böylece 28 Mayıs’ta zaferimizi ilan edeceğiz.” Diye konuştu.