GÜMÜŞHANE’NİN DOĞAL ALABALIK CENNETİ

Eşsiz doğası ve buz gibi sularıyla tanınan Gümüşhane, onlarca alabalık tesisine ev sahipliği yapıyor. Özellikle hafta sonları dolup taşan bu tesisler, temiz ve soğuk sularında yetiştirdikleri balıklarla gastronomi tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Gümüşhane'nin ünlü Artabel Gölleri Tabiat Parkı ve Musalla-Gülaçar Vadisi, adeta ‘Alabalık Vadisi’ olarak anılıyor.

SOĞUK SUDA YETİŞEN ALABALIKLARIN EŞSİZ LEZZETİ

İkisu-Şiran karayolu üzerinde yer alan Taşkın Alabalık Tesisleri işletmecisi Fatih Taşkın, soğuk suda yetişen balıkların daha yağlı ve lezzetli olduğunu belirterek, “Balığımız yaklaşık 10 derecelik bir kaynak suyunda yetişiyor. Bu nedenle daha lezzetli ve yağlı oluyor. Yurtdışından bile müşterilerimiz var,” dedi. Taşkın, balığın kısık ateşte bol tereyağı ile pişirilmesini öneriyor.

TESİS MÜDAVİMLERİNDEN ÖVGÜLER

Tesis müdavimlerinden Burak Telli, “Balıkları oldukça lezzetli, bir oturuşta 3-4 balık yiyorum. Buraya misafirlerimizi de getiriyoruz,” derken, Sıla Oral ve ablası Zeynep Oral, balığın yanında sunulan ikramlardan ve balığın eşsiz tadından memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaynak: İHA