Olay, Hürriyet Mahallesi'nde ve Beyoğlu Meclis-i Mebusan Caddesi'ndeki Nusretiye Camii'nde gerçekleşti. Tartışmanın ardından Uğur Falay, annesi ve kız kardeşini kafalarından vurarak öldürdü. Daha sonra Beyoğlu'nda bulunan camiye giderek kendini vurdu. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri Uğur Falay'ın hayatını kaybettiğini belirledi ve Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Polis, olayın ardından Uğur Falay'ın evine gittiğinde yerde iki kadın cesedi buldu. Yapılan incelemelerde, cesetlerin annesi Hüsna Falay ve kız kardeşi İrem Falay'a ait olduğu tespit edildi. Falay'ın babası ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü ve olayın nedenini bilmediğini belirtti.

Uğur Falay'ın daha önce yankesicilik, uyuşturucu, kasten yaralama ve hırsızlık gibi 20 ayrı suçtan kaydının olduğu öğrenildi. İstanbul Valiliği, olayla ilgili yazılı açıklama yaparak, Uğur Falay'ın cezaevinden izinli olarak çıktığını ve intihar ettiğini bildirdi. Ayrıca, cinayet silahının kullanıldığı yerlerde yapılan ön incelemeler sonucunda aynı silahın kullanıldığı belirlendiği ve konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği belirtildi.