“TARİH YAZDIM, ÇOK MUTLUYUM”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen bu tarihi yürüyüş sonrası duygularını paylaşan Roose, “Boğaz’ın tarihi ve doğal güzelliği, slacklining için eşsiz bir lokasyon sundu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum” dedi. Yürüyüş sırasında stresli anlar yaşadığını belirten Roose, İstanbul’un eşsiz manzarası karşısında büyülendiğini de ifade etti.

“İSTANBUL’U İZLEMEK MUHTEŞEMDİ”

Yürüyüş sırasında yaşadığı deneyimi anlatan Roose, “İlk başta üşüyordum fakat yürümeye başlayınca ısındım. İpin üzerinde yürümek zor ama yukarıda olmak ve İstanbul'u izlemek çok zevkliydi. 50-60 ülkede ip üzerinde yürüdüm ama İstanbul’da bu kadar önemli bir lokasyonda yürümek benim için çok özel bir deneyim oldu. Tekrar denemek isterim” dedi.

ROOSE’UN KARİYERİNDE YENİ BİR İLK

Jaan Roose, bugüne dek slackline alanında çok sayıda dünya rekoru ve ilke imza attı. Daha önce Estonya’nın en yüksek çağlayanı Valaste Şelalesi'nde kışın ortasında ve Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü gerçekleştiren Roose, İstanbul’daki bu tarihi kıtalar arası yürüyüşüyle kariyerine bir ilk daha ekledi. Roose’un tarihi yürüyüşü, Red Bull Türkiye'nin sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor.

Kaynak: İHA