Yağışın sona ermesinin ardından, karla kaplanmış çam ağaçları, karlı tepeler ve dereler, bölgeye gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler, cep telefonlarıyla bu eşsiz manzarayı kaydederken, bazıları ise eğlenceli anlar yaşamak için kayarak yayla alanını adeta bir kayak pistine dönüştürdü.
Ayder Yaylası'ndaki kar yağışının sona ermesinin ardından, bölgeye gelen ziyaretçiler doğal güzelliklerin tadını çıkarırken, bazıları da kayarak keyifli dakikalar geçirdi. Özellikle, karlara bürünmüş ağaçlar ve dağlar, manzara fotoğraflarına yansıdı. Yaylaya gelenler, karın tadını çıkarırken eğlenceli anlar yaşadı. Naylon poşetlerle kayarak festival alanını kayak pistine çeviren vatandaşlar, bu anı unutulmaz kılmak için fotoğraflar çekti.
Antalya'nın Sıcaklığından Ayder'in Soğuklarına
Antalya'dan gelen turist Haluk Onur Kılıç, "Antalya'nın sıcağından sonra burası biraz soğuk geldi, ama yine de çok güzel. Herkese bu mevsimde Ayder'i tavsiye ederim" dedi. Kılıç, Ayder Yaylası'ndaki kar manzarası karşısında hayran kaldığını belirterek, soğuk havaya rağmen bölgenin sunduğu doğa harikalarını çok beğendiğini ifade etti.
Kışın Erken Başlaması Yaz Sezonuna Umut Oluyor
Turizmci Kadir Kurkut ise, bu yılın kış sezonunun erken başlamasının, yaz sezonu için de umut verdiğini söyledi. Karın erken yağmasının, bölgedeki turizme olumlu etki yapacağını belirten Kurkut, “Geçen yıllarda kar biraz gecikmişti, bu da bizleri üzüyordu. Ama bu yıl kar erken yağdı. Bu durum, yaz sezonunun daha güzel geçmesine katkı sağlayacaktır. Misafirlerimize Ayder’in bu güzel atmosferini göstermek için buradayız ve karın devamını bekliyoruz” dedi.
Ayder Yaylası, hem kış turizmi hem de doğa severler için önemli bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Ziyaretçiler, karlı manzaranın keyfini çıkarırken, yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle bölge daha da canlı hale geliyor.