Sahil Güvenlik ekipleri, özellikle gırgır teknelerinde yapılan denetimlere ağırlık vererek, avlanan balıkların boy limitlerini kontrol ediyor ve su ürünleri avcılığını düzenliyor. Huzur ve güvenliğin sağlanması için gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdüren ekipler, aynı zamanda alkolmetre ile denetimler yaparak denizdeki güvenliği pekiştiriyor.
Mavi Vatan’a Göz Açtırmıyor
Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı, Ordu-Giresun il sınırından Gürcistan sınırına kadar olan geniş bir alanda su ürünleri denetimi gerçekleştiriyor. Balıkçılık faaliyetleri sırasında yasadışı avcılık yapanlara göz açtırmayan ekipler, gerekirse idari para cezaları uyguluyor ve av araçlarına el koyuyor.
Yüzbaşı Deniz Karaduman, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın deniz güvenliği, arama-kurtarma faaliyetleri ve yasa dışı denizcilik faaliyetleriyle mücadelesinin yanı sıra deniz kirliliğiyle mücadele ettiğini belirterek, “Komutanlığımız, Mavi Vatan’da her türlü kaçakçılığı izliyor ve önlüyor. Ayrıca denizi kirletenlere karşı da gerekli adli ve idari yaptırımları uyguluyoruz,” dedi.
Teknolojik Destekle 7/24 Takip
Sahil Güvenlik ekipleri, gelişmiş teknoloji kullanarak denizleri takip ediyor. Bayraktar TB2 İHA, insansız su altı gözlem aracı (ROV), su altı intikal aracı scooter ve mobil radar gibi donanımlarla güçlenen ekipler, deniz güvenliğini en üst seviyede tutuyor. Karaduman, "Mavi Vatan'ın güvenliğini sağlamak için her türlü gelişmiş sistemi kullanıyoruz ve denizlerimizi 7/24 takip ediyoruz," ifadelerini kullandı.
Sahil Güvenlik, Her Durumda Görevde
Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı, gerektiğinde Mavi Vatan’ın farklı bölgelerinde de görev yapabilecek kapasiteye sahip. Ekipler, acil durumlar ve ihbarlar için hazır kontrol timleriyle görev başında bulunuyor.
Yüzbaşı Karaduman, "Sahil Güvenlik, sadece Karadeniz’de değil, Mavi Vatan’ın her köşesinde görev yapabilir. Görev periyodumuz ve yoğunluğuna göre denetimlerimiz sürekli olarak devam ediyor," dedi.