ÇATIYI PARÇALAYAN AYI KÖYLÜLERİ TEDİRGİN ETTİ

Köyde yaşayan Mehmet Yiğitoğlu, kümesinin çatısının ayı tarafından paramparça edildiğini ve maddi zarar gördüğünü belirtti. Ayının çatıyı delip tavuklara ulaşamadan geri çekildiğini söyleyen Yiğitoğlu, “Tek tesellim tavuklarıma zarar vermemesi” dedi. Ayı saldırılarının köyde sıkça yaşandığını belirten Yiğitoğlu, yetkililerden önlem alınmasını istedi.

“AYILAR EVİMİZE KADAR GİRECEK, NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ”

Yiğitoğlu, ayılar için sensörlü alarm taktırdığını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, “Bize ayı vurmak yasak denildi ama ayılar neredeyse evimizin içerisine kadar girecek. Devlet büyüklerimizden konuyla ilgilenmelerini rica ediyorum” dedi. Gece saatlerinde dışarı çıkmaya korktuklarını dile getiren Yiğitoğlu, ayı saldırılarının köyde can güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

AYI SALDIRILARI KÖYLÜLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

Benzer olayların sıkça yaşandığını belirten köylüler, ayı saldırılarından dolayı büyük endişe duyduklarını ve tedbir alınmasını beklediklerini dile getirdi. İki yıl önce de aynı köyde benzer bir olay yaşanmış ve bir ayı arı kovanlarına saldırmıştı. Köylüler, her an bir ayı saldırısına uğramaktan korktuklarını belirtti.

Kaynak: İHA