Türk futbolunun geleceği açısından önemli bir dönüm noktasında, kulüpler Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı oyuncu kuralındaki muhtemel değişiklikleri bekliyor.

TFF'DEN BEKLENEN KARAR 
Son yapılan Kulüpler Birliği toplantısında, mevcut yabancı oyuncu kuralının değiştirilmesi için TFF'ye başvuruda bulunuldu. Şu anda liglerde uygulanan 14 yabancı oyuncu sınırlamasının değişip değişmeyeceği büyük bir merak konusu. TFF'nin bu konuda kısa süre içinde bir karar vermesi bekleniyor, bu da Türk futbolunun yapılanmasında önemli bir değişiklik anlamına gelebilir.

Uğurcan Çakır Penaltıya İzin Vermedi Uğurcan Çakır Penaltıya İzin Vermedi

TRABZONSPOR'UN YABANCI OYUNCU DURUMU 
Trabzonspor, mevcut kural gereği yabancı oyuncu kontenjanını doldurduğu için yeni transferler yapabilmek adına ya mevcut yabancı oyuncularından bazılarıyla yollarını ayırmak zorunda kalacak ya da TFF'nin kuralda yapacağı bir değişikliği bekleyecek. Bordo-Mavililerin kadrosunda yer alan yabancı oyuncular arasında Malheiro, Savic, Batagov, Denswil, Barisic, Mendy, Lundstram, Bardhi, Cham, Visca, Orsic, Nwakaeme, Draguş ve Banza gibi isimler bulunuyor.
Bu bekleyiş, yabancı oyuncu kuralındaki herhangi bir değişiklikle sadece Trabzonspor'un değil, diğer Süper Lig kulüplerinin de transfer stratejilerini önemli ölçüde etkileyebilir.

Muhabir: AYŞE SANCAK