Uzmanlardan Uyarı: "Üzümü Çekirdeği ile Yiyin, Kanser Düşmanı!" Uzmanlardan Uyarı: "Üzümü Çekirdeği ile Yiyin, Kanser Düşmanı!"

Dr. Önder, bilinçsizce yapılan botoks uygulamalarının ölümcül sonuçlara yol açabileceğini vurgulayarak, vatandaşları botoks yaptıracakları yerleri ve hekimleri dikkatle araştırmaları konusunda uyardı.


Uzman Doktorlar Tarafından Yapılmalı

Dr. Zeynel Önder, botoksun estetik ve tıbbi amaçlar için yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtti. Botoksun ince kırışıklıkları gidermek ya da kırışıklık öncesi tedavi amacıyla kullanılabildiğini ifade eden Önder, botoksun doğru dozajla yapılmasının hayati önem taşıdığını söyledi. Özellikle son yıllarda artan kozmetik taleple birlikte merdiven altı yerlerde bilinçsiz botoks işlemlerinin yapıldığını, bu nedenle hastaların ciddi sağlık sorunları yaşadığını dile getirdi.


Merdiven Altı Uygulamalara Dikkat!

Merdiven altı kliniklerde ve Bakanlık onayı olmayan ilaçlarla yapılan botoks işlemlerinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirten Dr. Önder, "Hastalar yanlış işlemler nedeniyle tedavi için bize geliyor. Bu gibi yerlerde botoks yaptıran kişilerde sağlık sorunları oluşabiliyor. Biz hastalara Sağlık Bakanlığı onaylı uzmanlar tarafından yapılan botoks işlemlerini öneriyoruz" dedi.


Botoks İşlemlerinde Bilinçsiz Yaklaşım Tehlike Yaratıyor

Son dönemde estetik botoks işlemlerine olan ilginin arttığını belirten Dr. Önder, hastaların güvenilir ve uzman hekimler tarafından işlem yaptırmalarının önemini bir kez daha vurguladı. Yanlış ellerde yapılan botoks uygulamaları, yüz felci, enfeksiyon ve hatta ölüm gibi ciddi sonuçlara yol açabiliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU