Adli yılın başladığı bu dönemde, yargı emekçileri adliyeler önünde gerçekleştirdikleri eylemlerle, adalet talebinin tüm taleplerin önüne geçtiği bir ortamda, yargının bağımsızlığı ve yargı çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Büro Emekçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, yargının adaletsizliğinin derinleştiği ve yurttaşların hak, hukuk, adalet arayışının her geçen gün arttığı belirtildi.

Yargı sisteminin bağımsızlığını kaybetmesi, dava süreçlerinin uzaması ve ekonomik zorluklar nedeniyle yurttaşların adliyelere başvurularının artması, yargı çalışanlarının iş yükünü ağırlaştırmış durumda. Sendika, yargı reformu paketlerinin yargı emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmekten uzak kaldığını ve iş yükü, mobbing ve ekonomik sıkıntılarla mücadele eden yargı emekçilerinin zor koşullar altında çalıştığını vurguladı.

Yargı Emekçilerinin Talepleri: “Artık Yeter, Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz!”

Mesai Ücreti: Tüm yargı emekçilerine ayrım yapılmaksızın mesai ücreti ödenmelidir.

Ulaşım Ücretleri: Her ilde ulaşım ücretleri eşit şekilde verilmelidir.

Havuz Paraları: Yargı emekçilerinin lehine düzenlenerek havuz paralarının ödenmesine yeniden başlanmalıdır.

Personel İstihdamı: İş yükü nedeniyle yeterli personel alımı yapılmalıdır, mevcut çalışanların üzerine baskı kurularak sorunun çözümüne çalışılmamalıdır.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

Yasal Düzenlemeler: Yargı emekçilerinin 2802 sayılı Yasadan çıkarılarak 4483 sayılı Memurun Muhakâmatı Kanunu'na tabi olması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Mobbingle Mücadele: Mobbinge maruz kalan personelin korunması ve mobbing uygulayan amirlere yaptırım uygulanması için kurumlarda bir kurul oluşturulmalıdır.
Kreş İhtiyacı: Yargı kurumlarında kreş açılmalıdır.

Liyakat Esası: Mülakat yerine liyakat esas alınmalı ve görevde yükselme sınavlarıyla kurum içinden atamalar yapılmalıdır.

Yargı Hizmetleri Sınıfı: Yargı hizmetleri sınıfı oluşturulmalı, kadro ve unvanlar yeniden tanımlanmalıdır.

Cinsiyet Eşitliği: İşyerinde hiçbir pozisyonda cinsiyetçi iş bölümü yapılmamalıdır.

Banka Promosyonları: Banka promosyonları günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak güncellenmelidir.

Büro Emekçileri Sendikası, yargı emekçilerinin taleplerinin karşılanması ve bağımsız bir yargı sistemi için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, tüm yargı emekçilerini bu haklı mücadeleye destek vermeye çağırdı.

Muhabir: AYŞE SANCAK