Eğitimde güçlü ve ilerici adımlar  
Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürlüğü, AB  ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ KA122-SCH Okul Eğitimi Programı Kısa dönemli öğrenci ve öğretmen hareketliliği kapsamında  10/09/2023 - 31/08/2024 tarihleri arasında  yürütülen "Daha İyi Bir Yabancı Dil Öğrenimi için Öğrenen ve Öğreten Birlikte Avrupa'da" isimli  ve 2023-1-TR01-KA122-SCH-000148598  numaralı projede 6 yabancı dil öğretmeni Portekiz’in Vila Do Conde şehrinde yapılandırılmış kursta yabancı dil öğretiminde kısa film çekimi yönteminin nasıl kullanılacağı ile ilgili 7 günlük uluslararası teorik ve uygulamalı eğitim aldı. 


YERİNDE ÖĞRENDİLER
Okuldan yapılan açıklamada, “Bu kursta AB ve Türkiye'de Yabancı dil Eğitimi, ortak sorunlar, Avrupa okullarında okul dışı öğrenme yöntemleri ve araçları, Kavramdan Öyküye, Öyküden Senaryoya Yaratıcı yazma çalışması konularını teorik ve uygulamalı 42 saatlik yüz yüze eğitime katıldılar. Ulusötesi hareketliliğe katılan 12 kız öğrencimiz ev sahibi olan Conservatório de Música, Teatro e Dança de Vila do Conde adlı okulun öğrencileri ile grup çalışmaları yaptılar. Akran işbirliğini çeşitli faaliyetlerle teşvik ederek, Kültürlerarası öğrenmenin artırılmasına, Yabancı dil ve dijital yeterliliklerin geliştirilmesine, işbirliği, inisiyatif ve girişimcilik duygularının güçlenmesine katkı sağlandı. Bu proje ile Yabancı dil öğretiminde kaliteyi artırmak için akran işbirliğini teşvik eden daha eğlenceli ve dijital becerileri işe dahil eden yenilikçi bir yöntem müfredatımıza entegre edildi. Böylece Okulumuzda daha modern ve profesyonel bir öğrenme ortamı oluşmasına katkı sağlandı” denildi.

Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti Artvin’de “Doğada Yapay Zekâ ve Robotik Yolculuğu” Projesi Başarıyla Tamamlandı! Hem Eğlence Hem Öğreti


Proje sonunda Öğretmenlerin, Ülkeler arası yabancı dil eğitim uygulamaları, politikaları ve sistemleri hakkında bilgisi arttı.-Yeni projeler için özgüven, motivasyon ve girişim gücü arttı.-Sosyal, dilsel ve kültürel çeşitliliğe yönelik anlayış ve duyarlılığı arttı. AB değerleri ve politikaları hakkında farkındalığı arttı. Yabancı dil iletişim becerileri ve dijital yeterlilikleri arttı. Öğrencilerimiz için yapacakları öğretim faaliyetlerinin kalitesi arttı.  Öğrencilerin ise,  İnisiyatif ve girişimcilik duyguları ve özgüvenleri arttı. Yabancı dil ve dijital yeterliliklerinde artış sağlandı.-Kültürlerarası farkındalıkları arttı -Öğrenme performansları gelişti. Yabancı dil başarı ortalamaları yükseldi.  Okulun Uluslararası düzeyde faaliyet gösterme kapasitesi arttı. Yenilikçi yaklaşımları müfredatımıza entegre kapasitesi arttı Dezavantajlı öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılama kapasitesi arttı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA