İnşaat Halindeki Dairede Şok Ölüm! Cansız Bedeni Bulundu İnşaat Halindeki Dairede Şok Ölüm! Cansız Bedeni Bulundu

Trabzon ili yıldızlı mahallesi muhtarı Sema Can, eşi ufuk can dan görevi devraldı. Artık top bende dedi.  Babası Kerim Özdemir’i rol model olarak gördü. “ bugün bu makamda olduysam babamın emeği büyük”.  


Nisan 2024’te göreve gelen Akçaabat ilçesi yıldızlı mahallesi muhtarı Sema Can dört buçuk aydır gece gündüz demeden çalıştığını, saat kaç olursa olsun telefonda hali hazırda olduğunu belirtti. Sözlerine,” benim aklımdan muhtarlık geçmiyordu asıl mesleğim aşçılık fakat eşimden çok destek aldım. Yıldızlı halkından gelen güzel bir oyla göreve geldik”. Diyerek devam etti. Kadınların kendisine güvendikten sonra başaramayacağının hiçbir şey olmadığını savunuyor. “ 3 erkek aday daha vardı bunları yenerek bu makama geldim”. Diyor.
Sorunu halledemeden uyuyamıyorum.


 Muhtar Sema Can, bugünün işini yarına bırakmam diyor her zaman. “ eğer bir sorun varsa onu halletmemişsem o gece uyuyamıyorum. Sadece ilgileniyormuş gibi yapmak benim lügatımda yok”. Diyor. Ve ekliyor. Mahallesinde 20 bin kişinin olduğunu ve o 20 bin kişinin sorunun artık kendisinin de sorununun olduğunu belirtiyor. 


“En büyük sorunum yıldızlı mahallesinde eski sera dediğimiz yerde hala doğalgazımızın olmaması evlerimizin yan tarafında Sümela evleri var orada da doğalgaz yok büyükşehirle Akçaabat belediye başkanıyla görüştüm en ivedi şekilde bu işin çözülmesini istiyorum.” İfadelerini kullandı. 


Mahallesinde bir kaç sorunun olduğunu bu sorunların giderilmesini istediğini belirtiyor. “Doğalgaz elektrik ve kanal Tiski bu sorunları çözersem rahatlayacağım”. Bu üç sorunun çok önemli olduğunu bir an önce çözüme kavuşması istediğini söylüyor. “Doğalgaz haricinde yıldızlıda çok büyük kanal sorunları var  Tiski ile   bunları çözmeye çalışıyoruz sağolsunlar geri dönüş yapıyorlar bana eğer tamamen bu sorunları çözüme kavuşturabilirsek yıldızlı halkına çok büyük yarar sağlayacağız. Yıldızlı gibi bir mahallenin doğalgazsız olmasına tahammülüm yok bu konudaysa ne gerekiyorsa halkla birlikte yapacağım çünkü beni buraya halk getirdi bunu kendime bir görev biliyorum.”

Muhabir: ELİF ERTOP –SERAP BEREKETOĞLU –RAZİYE KOÇ-BİROL SANCAK