İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin yeni kararı duyurdu. Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur," dedi.

Vakıf Üniversitelerine De Dönüşüm Talimatı

Özvar, vakıf üniversitelerinin de bu karara uygun olarak gelecek yıla yönelik planlamalarını yapmalarını istediklerini belirtti. Vakıf üniversitelerinde, devlet üniversitelerinde olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecek.

Kontenjanlarda Azalma

Geçen sene 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl YKS kontenjanlarında da yaklaşık bu kadar düşüş olacağı belirtiliyor.

Narin Güran’ın Ölümünde Şok Detay: Boğularak Öldürüldü! Narin Güran’ın Ölümünde Şok Detay: Boğularak Öldürüldü!

Belirli Programlarda Kontenjan Azaltımı

Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı da alındı. Bu adım, program kalitesinin artırılması ve mezunların istihdam edilebilirliğinin artırılması amacıyla atıldı.

Bu karar, üniversitelerdeki program yapılarının yeniden gözden geçirilmesi ve istihdam odaklı eğitim politikalarının uygulanması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İNTERNETHABER