Karşılığında ise, Oymalı Mahallesi'nde bulunan mevcut karakol alanı jandarmaya verilecek ve eski karakol alanı Yomra Belediyesine devredilecek. Ayrıca, Yomra Belediyesine ait Oymalı Mahallesindeki Belediye Ek Hizmet Binasının 1. Katında hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi, hizmetlerine devam ettiği sürece İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmeye devam edecek.

Kaşüstü Mahallesi'nde yapılacak olan toplum sağlığı merkezinin iki yıl içinde programa alınarak tamamlanması planlanıyor. Bu merkezin tamamlanmasıyla birlikte, Kaşüstü Mahallesi'nin önümüzdeki 20 yıl boyunca toplum sağlığı merkezi sorunu çözülmüş olacak.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemizde bulunan kamu kurumlarının eksik olan birimlerinin tamamlanması için Yomra Belediyesi olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya çalışıyoruz. Kaşüstü Mahallemize uzun zamandır bir Toplum Sağlığı Merkezi kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyorduk. İlçemizde bu sorunun çözümü noktasında büyük hassasiyet gösteren İl Sağlık Müdürümüz Hakan Usta ve Erdem Şen’e teşekkür ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise uzun yıllardır Yomra'da bir toplum sağlığı merkezi kurmak için arayış içinde olduklarını belirterek, "Yomra Belediyesinin bu soruna çözüm getirmek adına bize tahsis ettiği arazi için teşekkür ederiz." dedi.

İmzalanan protokole İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen ve Yomra Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şimşek de hazır bulundu. Bu önemli iş birliği, ilçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlayacak ve kamu kaynaklarının etkin kullanımını destekleyecektir.

Editör: Birol Sancak