Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL’ye yükseltileceği öne sürüldü. Bu iddialar, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait olduğu iddia edilen bir belgeye dayandırıldı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sigarada Nispi Vergi İndirildi, Maktu Vergi Artırıldı! Yeni Düzenleme Yürürlükte Sigarada Nispi Vergi İndirildi, Maktu Vergi Artırıldı! Yeni Düzenleme Yürürlükte

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi reform paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması bekleniyor. Bu pakette yer alan başlıklardan biri de yurt dışı çıkış harcı. Mevcut harç bedelinin 150 TL’den 1500 TL’ye çıkarılması değerlendiriliyor. Bakanlık yetkilileri, yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL olacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

CNBC-e'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, sosyal medyada dolaşan ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait olduğu öne sürülen belgenin asılsız olduğunu ve yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL’ye yükseltilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ