Trabzonspor'da parlayan ve Lille'e transferi ile Avrupa futbol sahnesinde büyük bir çıkış yakalayan Yusuf Yazıcı'nın kariyeri, menajerinin hatalı kararları sonrası dibe vurmuş durumda. Lille'deki başarılı performansının ardından AC Milan'a transferi gerçekleşmeyen milli yıldız, kariyerine CSKA Moskova'da devam etmişti. Ancak FIFA'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle oradaki futbol macerası da sona erdi.

Yusuf Yazıcı, sonrasında sistemine uymadığı halde Trabzonspor'a döndü ve bu yaz boyunca bir takım bulamadan transfer dönemini geçirdi. Son olarak Olympiakos'un yolunu tutan oyuncu, Yunan ekibine transferiyle birlikte ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Olympiakos Holiganlarından Tehditler

Olympiakos’un fanatik taraftar grubu Thyra-7, Yusuf Yazıcı’nın transferi sonrası sert bir açıklama yaptı. Holiganlar, üstü kapalı olarak Yazıcı'yı Atatürk ile ilgili herhangi bir paylaşım yapmaması konusunda uyardı. Grup şu ifadeleri kullandı:

"Olympiakos ailesine üye olduğu sürece hiç kimsenin Yunanlıların katillerini övmesi yasaktır."

Bu tehdidin ardından Thyra-7'nin sözcüsü olarak bilinen fanatik Takis Tsoukalas da bir YouTube yayınında Yusuf Yazıcı'yı adeta tehdit etti. Tsoukalas, Türk Milli Takımı'nın yıldızına yönelik şu sert ifadeleri kullandı:

Mesut Çebi Hentbol Federasyonu Başkanı, Selçuk Çebi Güreş Federasyonu İçin Aday Mesut Çebi Hentbol Federasyonu Başkanı, Selçuk Çebi Güreş Federasyonu İçin Aday

"Gelecek, futbolunu oynayacak, parasını alacak ve tubeki (Yunan halk dansı) yapacak. Eğer Kemal'den (Atatürk) başlarsa, başka ne olur bilmiyorum."

Bu açıklamalar, Yusuf Yazıcı’nın Olympiakos’taki kariyerinin henüz başında ciddi zorluklarla karşılaşabileceğini gösteriyor.

Kaynak: FOTOSPOR