15 Temmuz Resmi Tatil mi?

Evet, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu özel gün, Türk demokrasisinin en büyük sınavlarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin anıldığı bir gündür. Bu yıl 15 Temmuz, pazartesi gününe denk geliyor.

Bankalar, Noterler ve PTT Şubeleri Açık mı?

15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle:

Bankalar
Noterler
PTT şubeleri

kapalı olacaktır. Bu durum, vatandaşların işlemlerini planlarken dikkate almaları gereken önemli bir bilgidir. Acil banka işlemleri, noter tasdik işlemleri ve kargo gönderimleri için bir gün öncesinde ya da sonrasında işlem yapmaları önerilir.

Kargo Şirketleri Çalışıyor mu?

Özel kargo şirketleri genellikle resmi tatil günlerinde de çalışmaktadır. Ancak, bazı kargo şirketlerinin 15 Temmuz günü hizmet verip vermeyeceği şirketin kendi politikalarına bağlıdır. Bu nedenle, kargo gönderimi yapmadan önce ilgili kargo şirketiyle iletişime geçmekte fayda vardır.

MİT, PKK'nın Sözde İran Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi MİT, PKK'nın Sözde İran Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

15 Temmuz'da Hangi Kurumlar Kapalı Olacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Türkiye genelinde 15 Temmuz şehitleri anma etkinlikleri ve çeşitli programlar düzenlenecek. Tatil nedeniyle kapalı olan kurumlar ise şunlardır:

Bankalar
Noterler
PTT şubeleri
Kamu daireleri ve kurumlar

15 Temmuz tüm yurtta anma etkinlikleri ile birlikte geçirilirken, tatil nedeniyle kapalı olan kurumlar vatandaşlara 16 Temmuz'dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak.


15 Temmuz, Türkiye için büyük bir anlam taşıyan resmi tatil günüdür. Bu özel günde bankalar, noterler, PTT şubeleri ve diğer kamu daireleri kapalı olacaktır. Özel kargo şirketlerinin hizmet verip vermeyeceği şirket politikalarına bağlıdır. Vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurarak işlemlerini planlamaları önemlidir. 16 Temmuz'dan itibaren tüm kapalı kurumlar tekrar hizmet vermeye başlayacaktır.

Kaynak: TAKVİM