Geçmişi Yaşatmak İçin Baba Ocağını Müzeye Çevirdi: 5 Bin Antika Parçayla Nostalji Yolculuğu Geçmişi Yaşatmak İçin Baba Ocağını Müzeye Çevirdi: 5 Bin Antika Parçayla Nostalji Yolculuğu

Memur Oldu Ama Mesleğinden Vazgeçemedi

Halil Köprülü, askerlik görevini tamamladıktan sonra ORKÖY’de mutemet olarak göreve başladı ve 25 yıl devlet memurluğu yaptı. Ancak, memurluk yıllarında ek iş yapmanın yasak olması nedeniyle boyacılık mesleğini gizlice sürdürdü. Emekli olduktan sonra maaşının ailesini geçindirmeye yetmemesi nedeniyle ayakkabı boyacılığına daha sıkı sarıldı.

Köprülü, "Askerlik görevimi yaptıktan sonra dönüşte ORKÖY’de mutemet olarak göreve başladım. 25 yıl çalıştıktan sonra devlet memurluğundan emekli oldum. O zamanlar memurlukta ek iş yapmak yasaktı. Fakat ben yine de bu mesleği gizlice ara ara yapmaya çalışıyordum. Emekli olduktan sonra emeklilik maaşım artık ailemi geçindirmeye yetmiyordu. Eşim ve dört çocuğum vardı. Aç kalmamak ve ekmeğimizi kazanmak adına bu mesleğe artık iki elle sarılmaya karar verdim," dedi.

Zorluklarla Geçen Yaşam Mücadelesi

Köprülü, ayakkabı boyacılığının yanı sıra düğünlerde davulculuk yaparak da para kazandı. Bu şekilde ailesini geçindirdiğini, çocuklarını okuttuğunu ve büyüttüğünü belirtti. Çocuklarının büyüyüp evlenmesinin ardından, şimdi eşiyle beraber bir evde kiracı olarak yaşamaya devam eden Köprülü, sağlığı elverdiği sürece mesleğini sürdüreceğini ifade etti.

"Çocuklarım büyüyüp evlendiler. Artık eşimle beraber yalnızca bir evde kiracı olarak yaşamaya devam ediyorum ve sağlığım el verdiği sürece inşallah bu mesleği sürdürmeye devam edeceğim," diye konuştu.

Halil Köprülü’nün 60 yıllık emek dolu hikayesi, azim ve kararlılıkla geçen bir yaşamın örneği olarak dikkat çekiyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA