Fatih’te bulunan ve İstanbul’un fethinden sonra camiye çevrilen Kariye Camii, 79 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı. 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile cami statüsüne çevrilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan Kariye Camii'nde bugün ilk bayram namazı kılındı.

Çevre ilçelerden gelerek 79 yıl sonra Kariye Camii’nde ilk bayram namazını kılmak isteyen vatandaşlar, erken saatlerde camiye geldi ve camiyi doldurdu. Dışarıda kalan kalabalık ise hasırlar üzerinde namaz kıldı.

Yenibosna’dan gelerek bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen Yasir Emir Gümüş, “Kariye Camii’nde ilk kez bayram namazı kılınacak. Bayram namazı olmasından dolayı hoş bir atmosfer var burada. Camii de çok güzel. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Tadilattan sonra ilk kez hem Kariye Camii’ni görmek hem de böyle bir ilke tanıklık etmek için Yenibosna’dan geldim” dedi.

Kariye Camii’ne bayram namazı için gelen Yaşar Çukurlu ise, “79 yıl sonra ilk defa hayırlısıyla bayram namazı kılacağız. Allah hepimizin namazını kabul etsin. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Dilan ve Engin Polat Davasında Karar Açıklandı: Tüm Türkiye'yi Şok Eden Karar. Tüm sanıklar... Dilan ve Engin Polat Davasında Karar Açıklandı: Tüm Türkiye'yi Şok Eden Karar. Tüm sanıklar...

Osmanlı Dönemi’nden bu yana en kalabalık bayram namazının kılındığını belirten Kader Ali Çayır ise, “79 yıl sonra ilk defa burada bayram namazı kılınacak. Hem Kariye Camii’nin İstanbul için önemi hem de bayramın önemini göz önüne aldığımızda bugün çok özel olacak. Burada büyük ihtimalle Osmanlı Dönemi’nden bu yana en kalabalık bayram namazı olacak. İnşallah camiyi doldururuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ