9. Köy Bölgesel Telif Desteği Programı'nın üçüncü çağrısı kapsamında, Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde ikamet eden gazetecilere, ürettikleri haberler karşılığında telif desteği sağlanacak. Program, gazetecilerin haber üretimini teşvik etmek amacıyla hazırlanmış olup, katılımcılara haber başına brüt 800 Norveç kronu karşılığı Türk lirası telif ödemesi yapılacaktır.
Son başvuru tarihi 21 Ağustos 2024 olan bu program kapsamında, katılımcılar bir çağrı döneminde en fazla 5 haber için telif desteği alabileceklerdir. Başvurusu kabul edilen gazetecilerin, Gazeteciler Cemiyeti’nin eğitim platformu olan egitim.gc-tr.org adresinde yer alan 3 saatlik eğitim videolarını izleyerek sertifika programını tamamlamaları gerekmektedir. Telifli haber hazırlayabilmek için bu eğitim videolarının izlenmesi zorunludur.

Başvuru sahiplerinde aranan kriterler şunlardır:
•    Fiil ehliyetine sahip olmak,
•    45 yaşından küçük olmak,
•    Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş olmak (mesleki tecrübesi olmayanlar için iletişim fakültesi mezunu olma şartı vardır),
•    Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ndeki illerde ikamet eden gerçek kişiler başvuru yapabilir,
•    Medya alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu veya sendika üyesi olmak tercih sebebi olacaktır.

Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgilere ve başvuru formuna ulaşmak için aşağıda yer alan formu doldurmanız yeterlidir. Başvurunuzun onaylanması durumunda, izlemeniz gereken eğitim videoları ve telif programı ile ilgili detaylar sizinle paylaşılacaktır.
Bu program, gazetecilere maddi destek sağlarken aynı zamanda mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret

BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: HABER MERKEZİ