Yatırımcılar İçin Kritik Altın Tavsiyesi: Yüksek Fiyatlara Rağmen Alın!

Geçtiğimiz hafta yatırımcılara en çok kazandıran varlık olan altın, Bank of America (BofA) stratejisti Michael Hartnett'in dikkat çeken tavsiyesiyle gündemde. Altının ons fiyatı 2500 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, Hartnett yatırımcılara, altının bu güçlü performansına rağmen yatırım yapmaları gerektiğini vurguladı.

Merkez Bankalarının İzinden Gidin: Altın Alın!

Hartnett, Perşembe günü yayınladığı notta, yatırımcılara "Merkez bankalarının yaptığı şeyi yapın… altın alın" diyerek, altının gelecekteki ekonomik belirsizlikler karşısında güçlü bir koruma sağlayacağını belirtti. Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda faiz indirimine gitmesi durumunda, enflasyonun yeniden yükselebileceğine dikkat çeken Hartnett, bu senaryoda altın gibi reel varlıkların tarihsel olarak iyi performans gösterdiğini ifade etti.

Altın, Teknoloji Hisselerini Geride Bıraktı

Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor

2024 yılında altın, yaklaşık yüzde 20 değer kazanarak S&P 500 endeksini geride bıraktı ve teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösterdi. Hartnett, altının ABD teknoloji hisselerini geride bırakan tek varlık olduğunu belirtti. Ancak bu yükselişe rağmen, altın yatırımcıların ilgisini tam olarak çekmedi. CNBC-e'nin Business Insider'dan aktardığına göre, altın bu yıl 2,5 milyar dolarlık net çıkış yaşadı. Hartnett, bu durumu, merkez bankalarının büyük miktarda altın alımıyla açıklıyor ve özellikle Çin'in 2023'te en büyük altın alıcısı olduğunu belirtiyor.

Altın ETF'lerine Yönelin

Hartnett, altının şu anda ikinci en büyük rezerv varlığı olduğunu ve varlık sınıfları arasında hisse senetlerine en düşük korelasyona sahip olduğunu vurguladı. Yatırımcılara, IAUM ve GLDM gibi altın ETF'lerini değerlendirmelerini önerdi. Bu tavsiye, altının yüksek fiyatlarına rağmen uzun vadeli güçlü bir yatırım aracı olacağına işaret ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ