Turuncu alarm verilen Samsun ve Ordu illerinin ardından sarı alarm verilen Giresun’u ziyaret eden Memiş, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, AFAD yetkilileri ve kurum yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Turuncu Alarm ve İkazlar

Memiş, “Dünden itibaren hem Samsun hem de Ordu vilayetlerimiz için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu alarm, aşırı yağış ikazı verilmişti. Bu kapsamda riskli bölgelerde vatandaşlarımıza gerekli ikazları yaptığımızı söyleyebiliriz. Bu ikazları nasıl yapıyoruz? Bütün vatandaşlarımıza SMS ile bilgilendirmeler yapıyoruz. Bununla yetinmiyoruz. Daha sonra hem belediye anons sistemleriyle hem de camilerdeki anons sistemleriyle köylerde ve kırsal alanlarda yaşayan kardeşlerimize dere yataklarından uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak

Samsun ve Ordu’daki Durum

Memiş, yapılan çalışmalar neticesinde Samsun’un özellikle Terme ilçesinde dere taşması sorunuyla karşı karşıya kalındığını ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti. Ancak Ordu ilinde bir vatandaşın maalesef dereyi geçmeye çalışırken suya kapıldığını ve hayatını kaybettiğini açıkladı. Kaybolduğu yerden yaklaşık 2 kilometre aşağıda AFAD, jandarma ve Büyükşehir ekipleri tarafından cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.

Diğer Bölgelerdeki Durum

Memiş, Muş’un Malazgirt ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle bir vatandaşın hayatını kaybettiğini, Erzurum’un Tekman ilçesinde ise 4 vatandaşın aşırı yağışlar neticesinde yaralandığını belirtti.

AFAD Başkanı Memiş, bölgedeki vatandaşların ikazları dikkate almalarının önemini vurgulayarak, alınan önlemler ve yapılan bilgilendirmelerle can ve mal kayıplarının en aza indirilebileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA