AHMET HAKAN'DAN MECLİS'TEKİ KAVGA YORUMU

Ahmet Hakan, TBMM’de Anayasa Mahkemesi’nin Gezi tutuklusu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını görüşmek üzere yapılan olağanüstü oturumda çıkan kavgayı köşesine taşıdı. Hakan, köşe yazısında hem Ahmet Şık hem de Alpay Özalan hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Ahmet Sik A Saldiran Alpay Ozalan Kimdir Alpay Ozalan In Meclis Teki Siddet Karnesi

Bu Fiyata Çay Olur Mu: Havalimanındaki Çay Fiyatları Görenleri Şaşırttı! Bu Fiyata Çay Olur Mu: Havalimanındaki Çay Fiyatları Görenleri Şaşırttı!

"AHMET ŞIK ORTALIĞI KARIŞTIRMAYA BAYILIYOR"

Ahmet Hakan, Ahmet Şık hakkında "Epeydir adı duyulmuyordu Ahmet Şık’ın. Pek olay çıkarmıyordu. Bunun eksikliğini hissetmiş olacak ki çıktı ve ortalığı karıştırıverdi" ifadelerini kullandı. Hakan, Şık’ın “Hırsızlar! Teröristler! En büyük terör örgütüsünüz!” gibi ağır sözler sarf ederken, bunların tepki çekeceğini bilerek hareket ettiğini belirtti.

"ALACAĞI ÖVGÜLERE ODAKLANMIŞ"

Hakan, Ahmet Şık’ın bu tepkilerden aldığı alkışlara odaklandığını ve bu nedenle bu tür sözler söylediğini savundu. “Eskiden Ahmet Şık’ın öfkesinin bir samimiyeti vardı, o açıdan etkileyici olabiliyordu. Ama artık kalmadı öyle bir samimiyeti. O artık ‘Dur ben bir ortalığı karıştırayım’ profesyonelliğinde” diyerek, Şık’ın tutumunu eleştirdi.
090319033 5

"ALPAY ÖZALAN’IN SAVUNULACAK TARAFI YOK"

Alpay Özalan’ın Ahmet Şık’a yönelik şiddet içeren tepkisini değerlendiren Ahmet Hakan, "Bazıları ağır hakaretlere maruz kalmayı, bir tahrik nedeni sayıyorlar. Ama ‘Tahrik vardı, hakaret vardı’ diyerek şiddeti mazur göremeyiz" dedi. Hakan, Alpay Özalan’ın tepkisinin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Alpay Özalan’ın yaptığı yanlıştır. Savunulacak tarafı yoktur" ifadelerini kullandı.
Ahmet Sik Ve Alpay Ozalana Kinama Cezasi F0Dv

"ŞİDDETİN YERİ YOK"

Hakan, hakaret karşısında şiddete başvurmanın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Tepki gösterilecek, bağırıp çağrılacak, protesto edilecek. Ama yapılmayacak tek şey var: Şiddete başvurmak. Alpay Özalan’ın şiddet içeren tepkisi yanlıştı ve savunulacak bir tarafı yok” şeklinde yazısını tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ