Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "338 TL TİSKi Genel Müdürlüğü Su Bedeli, Büyükşehir Çevre Temizlik Vergisi ve Katı Atık Bertaraf Bedeli 175 TL, İlçe Belediyesi ÇTV ve Katı Atık Toplama Bedeli 87 TL. Bu su faturası ile vatandaşa ödeme isteniyordu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ne diyor? Bu 600 liralık faturada, 338 TL benim su bedeli, 175 TL’yi ben alayım, geri kalan kısmı da İlçe Belediyesi kendisi alsın. Ben vatandaştan 513 TL’sini alayım. Ancak sonuçta vatandaşın cebinden çıkan yine 600 TL. Vatandaş 600 TL ödeyecek ama tek parça halinde değil, iki parça halinde."

Kaya, su faturalarında herhangi bir indirim olmadığını ve toplamda yine aynı miktarın ödendiğini vurguladı. "Yönetmeliğin 22. maddesi diyor ki İlçe Belediyesinin alacağı katı atık toplama bedeli, su faturası ile alınıyor. Su faturalarında kesinlikle bir indirim yok. Topladığında su faturası yine 600 TL. Bu uygulama vatandaşın lehine değil, aleyhinedir, zararınadır. Vatandaşın zarar görmemesi adına, bu algının doğru algılanması adına bu bilgilendirmeyi doğru yapma ihtiyacı duydum” dedi.

Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber Devlet süreyi uzattı! Borcu olanlara iyi haber

Kaya, bu uygulamanın vatandaşın cebine ek bir yük getirdiğini ve su faturalarının iki parça halinde ödenmesinin hiçbir avantaj sağlamadığını belirterek, bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Muhabir: BİROL SANCAK