Kongre Hazırlıkları Tamamlandı, Erteleme Kararı Şok Etkisi Yarattı

Tonya'da bugün, Çaykara'da ise yarın yapılması planlanan ilçe kongreleri için tüm hazırlıkların tamamlandığı, hatta delege kartlarının bile basıldığı bildirildi. Ancak son anda kongrelerin iptal edilmesi teşkilatta büyük bir şaşkınlık yarattı.

Ortahisar Belediyesi'nde Sürpriz Atama: Ceyhun Alemdağ Siyasi Danışman Oldu! Ortahisar Belediyesi'nde Sürpriz Atama: Ceyhun Alemdağ Siyasi Danışman Oldu!

Cafer Köroğlu ile Yola Devam Kararı Değişti mi?

İddialara göre, daha önce Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu ile yola devam edileceği kendisine bildirilmişti. Ancak son anda Köroğlu ile devam etmeme yönünde bir karar alındığı öne sürüldü. Köroğlu'nun bu gelişmeler üzerine AK Parti Genel Merkezi'ne davet edildiği ve burada parti yetkilileriyle görüşerek geleceğiyle ilgili bir yol haritası belirleyeceği öğrenildi.

Salı Günü Son İstişare Yapılacak

Köroğlu’nun, Salı günü genel merkezde yapacağı son istişarenin ardından nihai kararını vermesi bekleniyor. Kongrelerin yeni tarihlerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, erteleme kararının Köroğlu kriziyle doğrudan bağlantılı olduğu yorumları teşkilat içinde sıkça konuşuluyor.

Teşkilatta Gerilim Yaratabilir

Kongre sürecinde yaşanan bu ani değişiklikler, teşkilatta gerginliğe yol açabilir. İlerleyen günlerde Cafer Köroğlu'nun durumu ve kongrelerin yeni tarihleriyle ilgili açıklamaların yapılması bekleniyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK